Asta înseamnă să fii mafiot: Vanghelie n-a ajuns la propriul proces

Ultima actualizare:

    Marian Vanghelie
Marian Vanghelie

Primarul suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, a stârnit mânia judecătorului de la Tribunalul București, unde azi are loc o nouă audiere în procesul său de corupție. Magistratul era pe punctul de dispune arestarea sa preventivă, deoarece fostul primar a întârziat la înfățișare.

Ședință cu scântei la Tribunalul București. Marian Vanghelie i-a lăsat pe judecători să-l aștepte mai bine de 30 de minute, căci fostul edil a întârziat la propriul proces, scrie adevarul.ro. Marian Vanghelie nu a fost prezent când s-a făcut apelul, spre disperarea judecătoarei de ședință. Avocații fostului edil au cerut înțelegere din partea instanței, întrucât clientul lor locuiește în județul Ilfov. „Eram dispusă să dispun arestarea preventivă. Nu e o scuză, eu stau în robă în birou şi-l aştept pe domnul Vanghelie. E posibil aşa ceva? Acum ne uităm unul la altul? Am stat o jumătate de ora să-l aştept pe dânsul. El nu înţelege în ce situaţie este? Nu realizează?”, a afirmat judecătoarea.

Avocatul lui Vanghelie a depus mai multe documente medicale din care reiese că fostului edil i s-a făcut rău la termenul trecut (4 mai). Cu toate acestea, judecătoarea s-a arătat deranjată, tunând și fulgerând: „Încă un termen pentru că nu a apărut împăratul Vanghelie?”. După 35 de minute de la începerea procesului a apărut şi Marian Vanghelie, care şi-a cerut scuze pentru întârziere.

Marian Vanghelie este cercetat sub control judiciar pentru săvârşirea a nouă fapte de luare de mită şi abuz în serviciu şi şapte fapte de spălare de bani. El a fost trimis în judecată în iulie 2015. În acelaşi dosar sunt cercetați Mircea Sorin Niculae, vărul lui Vanghelie şi administrator al mai multor societăţi comerciale, Sorin Ştefan Ciocan, Laura Ciocan, director al SC Economat Sector 5 SRL şi omul de afaceri Marin Dumitru. Potrivit DNA, în perioada 2006 – 2014, Marian Vanghelie, ajutat de Mircea-Sorin Niculae şi de Laura Ciocan, a solicitat şi primit de la Marin Dumitru aproximativ 30,4 milioane de euro, reprezentând un „commission” de 20% din valoarea contractelor oferite de Primăria sectorului 5 firmelor controlate de Marin Dumitru.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net