Asta da paradă de Ziua Americii FOTO EXCLUSIV

Ultima actualizare:

    În fiecare an, pe data de 4 iulie, se sărbătorește Ziua Națională a Statelor Unite ale Americiifoto: Hepta
În fiecare an, pe data de 4 iulie, se sărbătorește Ziua Națională a Statelor Unite ale Americiifoto: Hepta

Sâmbătă (4 iulie) este sărbătorită Ziua Națională a Statelor Unite ale Americii, o zi specială pentru americani, dar și pentru români. Aceștia au avut ocazia să participe la o paradă inedită, unde au admirat nu mai puțin de zece mașini de colecție.

Ziua Națională a Statelor Unite ale Americii se sărbătorește în fiecare an la data de 4 iulie. Acestă zi, cunoscută și drept Ziua Independenței, comemorează ziua în care Statele Unite au obținut independența față de Regatul Marii Britanii, prin semnarea Declarației de Independență la 4 iulie 1776. Cu această ocazie, se organizează mari petreceri în Statele Unite ale Americii, dar, de această dată, și în România.

Sâmbătă, 4 iulie, Galeria Țiriac Collection a organizat o paradă a mașinilor clasice americane, unde bucureștenii au avut ocazia să vadă zece mașini de colecție, fabricate între anii 1930 și 1970, de mărci americane cunoscute precum Chevrolet, Ford, Dodge, Lincoln, Chrysler, Cord sau Packard.

Mașinile au parcurs, între orele 11.00 și 13.00, un traseu care pleacă de la sediul galeriei de pe Calea Bucureștilor numărul 289 din Otopeni și se oprește în același loc. Pe drum, mașinile au merge în coloană pe străzile Șoseaua București – Ploiești, Șoseaua Kiseleff, Strada Ion Mincu, Bulevardul Aviatorilor, Bulevardul Mareșal Constantin Prezan, Arcul de Triumf și înapoi la Șoseaua Kiseleff, Șoseaua București – Ploiești, Bulevardul Doctorul Liviu Liberscu – Amsqada Statelor Unite ale Americii la București.

Imagini cu mașinile de colecție de la paradă

Mașinile sunt în perfectă stare de funcționare. La paradă au participat două modele Ford, un model DeLuxe din anul 1939 și un model Thunderbird, din anul 1957, un Chevrolet Corvette din anul 1958, un Dodge Charger fabricat ăn 1968, două modele Chrysler, dintre care un model Imperial din 1933 și un model Town & Country din anul 1949, un Licoln Continental Cabriolet din anul 1948, un Cadillac Series 62 Convertible din anul 1950, un Packard Super Eight din anul 1936 și, nu în ultimul rând, câștigătorul Concursului de Eleganță Auto de la Sinaia, 2015, modelul Cord 812 Custom Beverly fabricat în anul 1937.

Participanții la paradă au fost primiți cu floricele de porumb și au avut șansa de a se fotografia cu machetele lui Elvis Presley și a președintelui american John F. Kennedy, alături de un vehicul de colecție reprezentativ pentru cele două personalități.

Doritorii pot vizita galeria de vineri până duminică între orele 10.00 și 20.00, în schimbul unui bilet în valoare de 15 lei. Elevii, studenții și pensionarii vor plăti numai 7,5 lei, iar copiii cu vârsta de până la șase ani inclusiv pot intra gratuit.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net