Asigurare pentru Covid-19 dacă pleci din țară. Polița de călătorie nu acoperă plecările în toate statele

Ultima actualizare:

    Cei care pleacă în străinătate își pot face asigurare de călătorie care are acoperită și infectarea cu Covid-19Foto: dw.com
Cei care pleacă în străinătate își pot face asigurare de călătorie care are acoperită și infectarea cu Covid-19Foto: dw.com

Asiguratorii vin cu noi oferte pe piață. Există de acum și asigurare de călătorie în care este cuprins Covid-ul. Doar că polița nu este valabilă în SUA, Canada și statele unde este stare de urgență.

Riscul de infectare cu noul coronavirus a fost inclus în acoperirile polițelor de călătorie în străinătate, aflate în vigoare sau nou încheiate.

”În cazul polițelor în vigoare, acoperirea va fi extinsă fără nici un cost suplimentar, pentru clienții care dețin o asigurare pentru călătorie unică în scop turistic sau o asigurare pentru călătorii multiple”, anunță cei de la Allianz-Țiriac.

Polițele de călătorie emise de către acest asigurator vor acoperi cheltuielile medicale și de repatriere aferente îmbolnăvirii cu Covid-19, iar pentru clienţii care aleg clauza storno vor fi acoperite şi cheltuielile aferente anulării sau întreruperii călătoriei.

Excepţie fac călătoriile în SUA și Canada, precum și cele în țări aflate în stare de urgență în ziua anterioară intrării în vigoare a fiecărui risc asigurat.

Riscul este însă acoperit dacă starea de urgență este declarată atunci când asiguratul este deja în țara de destinație.

Restricțiile de vârstă, eliminate pentru încheierea polițelor de călătorie

Totodată, au fost eliminate restricțiile de vârstă la încheierea polițelor de călătorie clasice, care au drept scop protecția în cazul unei călătorii unice.

Citește și: https://www.click.ro/news/national/asigurarea-impotriva-covid-19-pentru-vacante-este-valabila-pentru-sejururile-pe

“Asigurările sunt despre a oferi ajutor oamenilor atunci când au cea mai mare nevoie. De aceea, căutăm permanent soluții care să îi ajute pe clienți să depășească mai ușor provocările aduse de pandemia Covid-19. Extinderea acoperirilor polițelor de călătorie face parte dintr-un întreg set de măsuri prin care am dovedit că punem oamenii pe primul loc, indiferent de situație”, a declarat Melania Stăncioiu, director al Diviziei Subscriere şi Management Portofoliu Asigurări Viaţă şi Sănătate al Allianz-Ţiriac. 

Servicii oferite de la distanță în pandemie

De la debutul pandemiei de coronavirus în România, Allianz-Țiriac a introdus măsuri suplimentare de sprijinire a clienților, menite în primul rând să permită acces în siguranță, de la distanță, la serviciile oferite. 

Printre acestea se numără: implementarea unui proces de soluționare online a daunelor, pe toate liniile de business, servicii gratuite pentru clienții cu asigurări de sănătate precum consultanța medicală la distanță sau DoctorChat - un asistent virtual care oferă sfaturi medicale non stop direct de pe SMS sau aplicația de mesagerie favorită (WhatsApp, Telegram sau Viber). Mai multe informații pot fi accesate pe www.allianztiriac.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Accident limitator inteligent FOTO Info Trafic Romania png
image
image
image
image
image
image
furtuni ploi jpeg
zodii pixabay jpg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
autostrada Moldovei A7 FOTO Sorin Grindeanu 1
colaj dacia jpg
Dr  Bogdan Martian Sanador 1 jpg
hotel adobestock jpg
06 2021 11 03 21 38 59 2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net