Aşa te poţi distra de 1 Decembrie!

Ultima actualizare:

    Arcul de Triumf  a fost redeschis pentru  defilarea de Ziua  Naţională a RomânieiFoto: Sever Gheorghe
Arcul de Triumf a fost redeschis pentru defilarea de Ziua Naţională a RomânieiFoto: Sever Gheorghe

Va fi o paradă militară spectaculoasă, de 1 Decembrie, în Capitală. Duminică a fost ultima repetiţie la care au participat mii de soldaţi de la toate armele, inclusiv din opt ţări membre NATO. Click! vă spune ce veţi vedea şi unde vă puteţi distra de 1 Decembrie.

Şantierul de la Arcul de Triumf a fost în sfârşit închis, după trei ani de lucrări de consolidare. Duminică (27 noiembrie), de la ora 8.00, pe sub monument au trecut zeci de detaşamente de militari, trupe speciale, jandarmi, poliţişti şi vehicule blindate. A fost o vreme rece şi a plouat mărunt, ieri, în Capitală, dar repetiţiile au ieşit “ca la carte”. În total, circa 3.000 de militari şi specialişti din MAPN, MAI şi SRI, 250 de vehicule militare şi 50 de aeronave care vor participa la parada de Ziua Naţională a României.


    Vor participa  3.000 de militari,  de la toate armeleFoto: Sever Gheorghe
Vor participa 3.000 de militari, de la toate armeleFoto: Sever Gheorghe
  • Asta veţi vedea în 1 Decembrie: tancuri şi alte blindate cât vezi cu ochii, înşirate impecabil, jandarmi călare pe cai focoşi şi foarte bine îngrijiţi, trupe de elită, puşcaşi marini, detaşamente de paradă, poliţişti. Totul în pas cadenţat de paradă şi în ritm de muzică militară. Avioane de luptă vor face spectacol pe cer. O premieră în acest an este participarea noilor aeronave supersonice F-16 Fighting Falcon după ce primele şase aparate de zbor au intrat recent în dotarea Forţelor Aeriene.
  • Primul detaşament care va defila sub Arcul de Triumf va fi format din militari din cadrul Batalionului 2 Infanterie “Călugăreni”. Militarii vor avea o uniformă nouă, impermeabilă şi, în acelaşi timp, rezistentă la foc. Un moment emoţionant al paradei va fi defilarea militarilor români răniţi în teatrele de operaţii din străinătate.
  • Ziua Naţională a României va fi sărbătorită în toată ţara. Majoritatea autorităţilor au anunţat că pregătesc mii de porţii de fasole cu cârnaţi, mâncarea tradiţională a românilor.
  • În Bucureşti, în Parcul Titan, amatorii de sport sunt aşteptaţi la un maraton, vor fi concerte de muzică populară şi de fanfară, marşuri militare şi dans, începând cu ora 17.00. În Parcul Cuza, se va deschide şi târgul tradiţional de Crăciun. În sectorul 6, în parcarea din faţa pieţei Drumul Taberei, vor fi pregătite peste 2.000 de porţii de fasole cu murături, care vor fi servite de la ora 10.00.
  • La Alba Iulia va fi, de la ora 13.00, o paradă militară spectaculoasă cu transportoare blindate, tunuri, maşini de luptă şi autospeciale, care vor defila pe Bulevardul 1 Decembrie 1918. Câteva zeci de bucătari din întreaga ţară vor veni şi vor prepara în aer liber două tone de fasole (circa 8.000 de porţii) şi câteva sute de kilograme de cârnaţi, apoi mâncarea va fi împărţită gratuit spectatorilor. Evenimentul a fost denumit “Marea Unire a bucătarilor”. De asemenea, va fi un spectacol pirotehnic 3D, concerte de muzică populară şi uşoară, dar şi o paradă militară cu trupe şi tehnică de luptă.

Vreme de iarnă, toată săptămâna

Un val de aer polar coboară rapid din Siberia, spre ţara noastră. Ca urmare, vremea va fi rece chiar de luni, în toată ţara, iar meteorologii spun că vor fi perioade când vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare.  ANM a emis o informare meteo, pentru a anunţa vreme deosebit de rece, începând din această noapte, iar la munte vor fi ninsori şi viscol. Ca urmare, vor fi cel mult 4 -5 grade la prânz, şi valori negative în timpul nopţilor, chiar şi de minus 10 grade.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
furtuna Italia tren  jpeg
parfum_shutterstock 1498408832 jpg
zone depromenada in cucuresti calea victoriei jpeg
Femeie bolnava in pat - eutanasiere - ingrijire FOTO Shutterstock
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net