Aşa şi-au "împărţit" ţara Ponta şi Iohannis

Ultima actualizare:
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

I-am văzut o lună, zilnic, la televizor, încercând să ne convingă să îi alegem în cea mai înaltă funcţie în stat. Au fost 14 candidaţi, dar în lupta pentru fotoliul de la Cotroceni au rămas doar doi: Victor Ponta şi Klaus Iohannis. Îi despart 925.000 de voturi.

Ţara este împărţită. În 27 de judeţe, Victor Ponta a primit cele mai multe voturi, iar în celelalte 15 judeţe, Klaus Iohannis a fost câştigător. Îi despart 925.000 de voturi. Aşa cum era de presupus, Klaus Iohannis a obţinut votul sibienilor. Conform Biroului Electoral Judeţean, candidatul ACL a obţinut 69,87% din voturi, în timp ce Victor Ponta s-a ales cu 19,45% din sufragii. Este cea mai mare diferenţă înregistrată între cei doi.Pe de altă parte, Victor Ponta a obţinut 61,26% în judeţul Giurgiu, unde edilul Sibiului a înregistrat un scor slab, doar 15,47%. Electoratul din Moldova, Dobrogea, Muntenia şi Oltenia a votat masiv cu Victor Ponta. Pentru prima oară după ‘90, în Constanţa a fost votat un PSD-ist, până acum fiind favorit actualul preşedinte, Traian Băsescu. Dincolo de munţi, în Crişana, Maramureş, Transilvania şi în Banat, situaţia a fost cu totul alta. Alegătorii au apreciat calităţile lui Klaus Iohannis şi au ieşit să pună ştampila ”Votat” pe candidatul sibian. Însă, acesta a câştigat ”la mustaţă” în Maramureş, unde a avut doar cu 0,09% mai multe voturi decât Victor Ponta, precum şi în Satu Mare, unde a avut cu 0,74% mai multe ştampile ”Votat” decât contracandidatul său. O situaţie delicată este şi la Bucureşti, unde Victor Ponta are cu numai 4,35% mai multe voturi decât primarul Sibiului. Cei doi candidaţi rămaşi în cursă au fost întrecuţi în judeţele Covasna şi Harghita de candidatul UDMR, Kelemen Hunor, cu 62,97% din voturi. În primul tur de scrutin, Victor Ponta a primit cu 925.000 de voturi mai mult decât Klaus Iohannis. Cei doi mai au 13 zile la dispoziţie să mărească sau să micşoreze diferenţa dintre ei. Rămâne să vedem dacă românii din străinătate îl vor penaliza sau nu pe Victor Ponta pentru proasta organizare de duminică.

"Ordonanţa Dragnea" a funcţionat perfect


    Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Victor Ponta trebuie să-i fie recunoscător pe vecie vicepremierului Liviu Dragnea. “Ordonanţa traseiştilor”, minunata idee a lui Dragnea, i-a adus voturi masive actualului premier. Ordonanţa, care a intrat în vigoare la 2 septembrie, a permis oricărui primar sau consilier local să-şi poată schimba “culoarea politică” fără să îşi piardă funcţia. Efectul a fost imediat. Zeci de primari au trecut de la PNL şi PDL la PSD, iar roadele s-au văzut la alegerile de duminică. De exemplu, Victor Ponta a obţinut 54,21% în judeţul Buzău, acolo unde în urma ordonanţei migraseră către PSD 24 de primari. Astfel, filiala din Buzău a ajuns la 72 de primari din PSD dintr-un total de 87.

Flash News

IAŞI. Ucis după vot. Un elev al Liceului ieşean „Grigore Moisil”, olimpic la Matematică, a fost accidentat mortal de un şofer beat, duminică seară, scrie Mediafax. Tânărul, în vârstă de 18 ani, se întorcea de la vot, împreună cu un prieten şi a fost acroşat de autoturism pe când se deplasa pe marginea drumului.• IALOMIŢA. Şi-a ucis cel mai bun prieten, pentru că nu i-a convenit cu cine a votat! Crima a avut loc în Feteşti, când doi bărbaţi de 80 de ani care s-au întors de la urne au ieşit să se cinstească. Unul dintre ei s-a enervat când a aflat cu cine a votat amicul lui de pahar, a luat un topor şi l-a lovit cu putere. Apoi l-a târât afară şi l-a lăsat să moară, lângă un gard. Criminalul a ajuns după gratii.• BUCUREŞTI.  Conducerea PMP cere demisia Elenei Udrea. “Dezastru e un termen blând!”, asta a spus europarlamentarul Cristian Preda despre scorul obţinut de Elena Udrea. ”Anunţa la nominalizare că va intra în turul al doilea, iar aseară spunea că a realizat obiectivul de a fi pe locul al treilea. Îi cer Elenei Udrea să demisioneze urgent de la şefia partidului”, a scris Preda pe Facebook, subliniind că partidul trebuie să îşi dea votul lui Klaus Iohannis în cel de al doilea tur de scrutin. Nici măcar la Buzău, acolo unde s-a născut şi spera să obţină majoritatea voturilor, Udrea nu a avut succes. A primit 12.550 de voturi şi s-a aflat pe locul trei, cu 6,06%, după Ponta şi Iohannis.  • ARAD. A făcut accident cu maşina plină cu buletinele de vot. Sosit la Arad pentru a preda sacii cu buletinele de vot adunate de la secţiile din comună, şoferul primăriei Dezna, beat fiind, a intrat cu microbuzul pe care-l conducea exact în maşina unui poliţist. Omul legii a fost rănit uşor, iar şoferul este cercetat penal pentru că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Mai exact, în urma testării cu aparatul alcooltest, s-a stabilit că şoferul primăriei Dezna avea 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.• BUCUREŞTI. Curtea Constituţională (CC) decide azi dacă un articol de lege în baza căruia ANI l-a declarat incompatibil pe candidatul la prezidenţiale Klaus Iohannis, este sau nu constituţional. Sesizarea a fost făcută de primarul comunei Tuzla, Constantin Micu, şi se referă la un articol de lege în baza căruia Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a declarat incompatibili mai mulţi aleşi locali. Acest articol prevede că un ales local se află în stare de incompatibilitate dacă e primar şi reprezentant în adunările generale ale societăţilor locale.• BUCUREŞTI. Trei persoane au depus la Curtea Constituţională (CC) sesizări prin care cer anularea rezultatelor primului tur al alegerilor prezidenţiale, acestea urmând să fie ­analizate de judecători în şedinţa de miercuri. Cei trei cetăţeni au reclamat proasta organizare a alegerilor, neregulile, dar şi scandalurile care au însoţit alegerile prezidenţiale de duminică.Contestaţiile trebuie soluţionate până vineri, 7 noiembrie.

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Canalul București   Dunăre  O anticipare din 1952 jpeg
image
image
image
image
image
image
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
kaufland jpg
images jpeg
sfantul mare mucenic iacob persul sfintii cuviosi natanael si pinufrie 158413 jpg
sare epsom jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net