Aşa îţi poţi cumpăra o asigurare Casco ieftină!

Ultima actualizare:

Când vrei să faci o asigurare pentru maşină este recomandat să verifici cât mai multe oferte. Vei fi uimit să constaţi că anumite firme de asigurare îţi pot vinde poliţele mult mai ieftin decât alte societăţi. Asta, cu o condiţie! Specialiştii Profit.ro îţi spun tot ce trebuie să ştii ca să faci economie la bani!

Un tânăr de 32 de ani care conduce în Bucureşti o maşină Honda Civic cu motor de 1,8 litri şi an de fabricaţie 2009 va plăti pentru o poliţă CASCO cel puţin 693 de euro şi cel mult 1.300 de euro, potrivit Profit.ro. Interesant este că cele două oferte extreme vin de la acelaşi asigurător. Iar diferenţa ţine de calitatea în care tânărul solicită asigurarea. Dacă o face ca persoană fizică, el va trebui să plătească 1.300 de euro pentru o sumă asigurată de 6.717 euro. Dacă, în schimb, are posibilitatea ca maşina să aparţină în acte unei firme, preţul asigurării scade drastic, la doar 693 de euro. Oferta aparţine Allianz Ţiriac. De altfel, din cele şapte societăţi analizate de Profit.ro, cinci oferă preţuri sensibil mai mici persoanelor juridice.  Concret, Groupama, Credit Europe- Ergo, Omniasig, Allianz Ţiriac şi Asirom au preţuri mai mici pentru persoane juridice, în timp ce doar Generali şi Gothaer practică un tarif mai scăzut în cazul persoanelor fizice.

  • Diferă semnificativ sumele asigurate. Suma asigurată pe care fiecare firmă o ia în calcul pentru cazul nostru diferă semnificativ, ca şi franşiza impusă clienţilor. Cea mai mare sumă asigurată este la Gothaer, care evaluează maşina la 8.700 de euro, cu peste 3.500 de euro mai mult decât valoarea ei de piaţă. Credit Europe Ergo asigură Honda la 8.200 de euro, Allianz Ţiriac la 6.700 de euro şi Asirom la aproape 6.400 de euro. Singurele două firme care se apropie de adevărul din piaţa auto sunt Generali (5.901 euro) şi Omniasig (5.751 euro).
  • Avantajele şi dezavantajele supraevaluării maşinii - Supraevaluarea automobilului este o practică mai veche a asigurătorilor care poate avea efecte pozitive, dar şi negative pentru clienţi. Efectul negativ este că prima de asigurare este cu atât mai mare cu cât valoarea asigurată este mai mare. Pe de altă parte, având în vedere că majoritatea societăţilor impun o franşiză de 5% sau 10% din valoare în caz de daună totală, un preţ peste nivelul pieţei ajută clientul să obţină o sumă care să îi permită să îşi cumpere o maşină cel puţin similară, chiar şi suportând respectiva franşiză.
  • Cea mai bună ofertă pentru persoane fizice şi firme - În termeni nominali, adică fără să ne raportăm la suma asigurată, cea mai bună ofertă pentru persoane fizice vine de la  Generali, care percepe o primă de doar 799 de euro. Următoarea ofertă ar fi Asirom, cu 877 de euro şi apoi la Gothaer cu 883 de euro. Sub 1.000 de euro mai cotează, pe exemplul nostru, doar Omniasig, cu 980 de euro, care are şi avantajul că nu impune franşiză în cazul daunelor parţiale. Raportat la suma asigurată, Gothaer stă de departe cel mai bine. Prima anuală reprezintă sub 10% din valoarea asigurată în cazul companiei germane care are şi o reputaţie de bun plătitor. Pe al doilea loc din această perspectivă ar fi Asirom, iar pe trei Generali. În cazul firmelor, cea mai bună ofertă este la Allianz Ţiriac, cu sub 700 de euro. Urmează Credit Europe cu 730 de euro şi Asirom cu 765 de euro. Preţuri sub 1.000 de euro mai au Gothaer şi Omniasig.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net