Aşa ceva nu vezi oriunde: de 25 de ani nu se mai tunde! Ce face pentru a avea părul sănătos

Ultima actualizare:

    Irina Avram  dezvăluie reţeta  măştilor pentru păr
Irina Avram dezvăluie reţeta măştilor pentru păr

Ce podoabă capilară! Irina Avram, din comuna bihoreană Dobreşti, n-are de gând să-şi taie părul, care depăşeşte acum, fără să fie întins, 125 de centimetri. Desfăcut, părul negru ca tăciunele îi ajunge femeii până la genunchi. “Nu aş fi eu însămi dacă m-aş tunde”, se amuză bihoreanca.

De mică a admirat femeile cu păr lung. “Al meu a fost scurt în copilărie, abia pe la 15 - 16 ani l-am lăsat să crească, iar de pe la 23 de ani nu l-am mai tuns. Îmi place, mi se pare mai frumos decât orice bijuterie”, se confesează Irina Avram. În vârstă de 48 de ani, ea merge la coafor doar o singură dată pe an, numai ca să-şi tundă vârfurile: „Cam 10 centimetri tai, o singură dată”. Podoaba sa capilară atrage privirile trecătorilor oriunde s-ar duce, iar în satul natal, Corbeşti, din comuna Dobreşti, a devenit febleţea bătrânilor, care au poreclit-o Cosânzeana, după fata lui Roşu Împărat din basmul lui Petre Ispirescu. 

Părul „de poveste” nu e însă aşa uşor de îngrijit. Irinei îi ia o oră să-l spele, având nevoie de un sfert de litru de şampon şi o cantitate considerabilă de balsam ca să-l descâlcească. Pentru uscat, nu foloseşte niciodată foehn, ci îl lasă să se zvânte singur. „Mi-l împletesc şi îl las aşa. Îi ia cam o zi să se usuce”, explică Irina pentru adevarul.ro.

Ca să-l păstreze sănătos, bihoreanca îşi pune pe păr doar produse din plante naturale, unele luate chiar de la bătrânii din Munţii Apuseni, şi îşi face propriile măşti cu care îl tratează. Reţeta? „Un păhărel de bere, două-trei gălbenuşuri de ou, sucul de la o jumătate de portocală şi cam zece picături de ulei de ricin, amestecate şi întinse câteva minute pe părul proaspăt spălat, pot face minuni”, recomandă ea. Tot cu produse naturale îşi vopseşte rădăcinile, unde au început să apară câteva fire albe: „Nu fac exces, nu folosesc lacuri de păr, gel şi alte soluţii. Nu-i nevoie. Acestea doar încarcă părul şi-l îmbâcsesc”. 

Femeia păstrează părul rămas pe perie, întrucât coafezele o bombardează cu cereri pentru şuviţe. „Sincer, nu prea-mi place să le dau. Am dat cinci şuviţe pentru extensii şi mi-au plătit 400 lei. Din părul pe care l-am strâns, aş putea face cam 100 de şuviţe. E lung, are 120 - 125 de centimetri, iar şuviţele se cer la 40 de centimetri”, spune Irina, care cunoaşte preţurile pieţei de profil. 

Click! spune

Bihoreanca nu s-ar tunde pentru nimic în lume. Irinei Avram i s-au oferit, în urmă cu puţin timp, 4.000 euro pentru podoaba sa capilară. Ea a refuzat oferta fără să stea o clipă pe gânduri: “Nu aş fi eu însămi dacă m-aş tunde”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Facerea Adam Capela Sixtina Michelangelo jpg
balonare jpg
bancomat pexels jpg
Poluare FOTO Shutterstock jpg
Mihai viteazul si doamna velica
aeroport pixabay jpg
lipsa medici stetoscop in cui shutterstock 1348696283 jpg
jan cel mai batran lenes guinness world records jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net