Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, operat pe inimă

Ultima actualizare:

    Părintele a fost operat, în 3 martie, de o echipă de chirurgi, coordonată de conf. dr. Victor Costache
Părintele a fost operat, în 3 martie, de o echipă de chirurgi, coordonată de conf. dr. Victor Costache

Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului, a fost supus, în 3 martie, unei operații pe inimă, care a durat trei ore. Intervenția, efectuată într-un spital particular din Sibiu, a fost un succes, părintele fiind deja externat.

Arhiepiscopul a fost diagnosticat, la sfârşitul lunii ianuarie, cu endocardită bacteriană pe valva mitrală, o infecţie bacteriană la nivelul inimii, care netratată putea fi fatală. Boala a dus la instalarea altor afecţiuni grave ale inimii, spun medicii de la Spitalul Polisano din Sibiu. Pacientul prezenta oboseală la eforturi mici, însoţită de dificultate în respiraţie şi edeme la nivelul membrelor inferioare (picioare umflate), simptome ce se instalează brusc atunci când există cordaje rupte la nivelul inimii.

„Această intervenţie, cu un caracter de maximă urgenţă, este una deosebit de complexă şi se realizează rar chiar şi la nivel internaţional, în marile centre de excelenţă în chirurgia cardiac”, a declarat conf. dr. Victor Costache, directorul medical al spitalului și şeful Secţiei de Chirurgie Cardiovasculară şi Toracică.

“Le mulţumesc medicilor pentru îngrijirea excepţională oferită. Cu toate că intervenţia a fost una complexă, a decurs fără complicaţii. Având în vedere evoluţia favorabilă a stării mele de sănătate, sunt încrezător că, în cel mai scurt timp, îmi voi putea relua activitatea”, a declarat Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
statie de metrou pixabay jpg
fabrica pexels jpg
cluj napoca panorama foto shutterstock
printesa marie eleonore si parintii ei captura video (2) jpg
cimpanzeu valencia jpg
Bloc apartament fatada Bucuresti locuinta FOTO Shutterstock
bani pensie jpg
parlament1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net