Anunț de ultima oră în dosarul Colectiv

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Procurorii au decis să cerceteze separat părțile acuzate din dosar. Respectiv față de unul dintre artificieri și restul patronilor clubului.

”Totodată, prin rechizitoriu s-a dispus disjungerea cauzei în vederea continuării cercetărilor, printre altele, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă în formă agravată, cu privire la persoanele rănite în timpul incendiului şi care la momentul finalizării anchetei în dosarul cu care a fost învestită instanţa de judecată, erau internate în străinătate pentru tratament şi recuperare.

Cercetările în cauza disjunsă se efectuează faţă de inculpatul Moise Marian (cel de-al doilea artificier), aflat sub control judiciar, pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă în formă agravată, vătămare corporală din culpă în formă agravată şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, respectiv faţă de suspecţii Anastasescu Alin, Gancea Paul, Mincu Costin, Zaharia Viorel, Niţă Daniela şi societăţile comerciale CLUB COLECTIV S.R.L. şi GOLDEN IDEAS FIREWORKS ARTISTS S.R.L. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, au transmis procurorii. 

Dosarul disjuns este în continuare în instrumentare, având în vedere faptul că pentru multe dintre persoanele vătămate s-au obţinut acte medicale de la unităţi sanitare din străinătate, fiind în curs de efectuare circa 80 expertize medico-legale complexe, privind leziunile traumatice prezentate de victime, capacitatea de muncă a acestora şi conformitatea îngrijirilor medicale acordate.

Reamintim că iniţial că la data de 31.10.2015, cauza privind incidentul din Clubul Colectiv a fost preluată de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, prin ordonanţa procurorului general al Parchetului de pe lângă înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în vederea efectuării urmăririi penale de către Parchetul de pe lângă înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia de urmărire penală şi criminalistică - Biroul de criminalistică, fiind desemnat un colectiv de procurori. Continuarea cercetării la faţa locului s-a efectuat de către procurorii Parchetului de pe lângă înalta Curte de Casaţie şi Justiţie împreună cu organele de poliţie, începând cu dimineaţa de 31.10.2015.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
sfantul mare mucenic iacob persul sfintii cuviosi natanael si pinufrie 158413 jpg
sare epsom jpg
trandafiri pixabay jpg
Facerea Adam Capela Sixtina Michelangelo jpg
balonare jpg
bancomat pexels jpg
Poluare FOTO Shutterstock jpg
Mihai viteazul si doamna velica
image
actualitate.net
image
actualitate.net