Angajații unei primării au dat SMS-uri de 80.000 de lei la emisiunea lui Măruță

Ultima actualizare:

    Doina Bascovului a câștigat competiția datorită mesajelor trimise de angajații primăriei. Foto: jurnaluldearges.ro
Doina Bascovului a câștigat competiția datorită mesajelor trimise de angajații primăriei. Foto: jurnaluldearges.ro

Fudulia nețărmurită a unui primar din România a costat instituția 80.000 de lei. Edilul comunei Bascov (Argeș), Gheorghe Stancu, și-a pus subalternii din primărie să trimită mesaje tip SMS în timpul unei emisiuni televizate, pentru a ajuta un ansamblu folcloric local să câștige trofeul pus în joc. Mesajele au fost trimise de pe telefoanele de serviciu ale instituției, însă e puțin probabil ca factura să fie achitată de cei vinovați. În final, tot localnicii vor plăti aroganța primarului, din bugetul local.

Primarul Gheorghe Stancu e mândru nevoie mare cu tofeul câștigat de ansamblul local „Doina Bascovului”. Circa 60.000 de voturi a obținut acesta în cadrul unei competiții de profil, organizată de Cătălin Măruță la Pro TV. Însă succesul ansamblului nu ar fi fost posibil fără susținerea de acasă, de care s-au ocupat aproape toți angajații primăriei. Fiecare a trimis câteva zeci sau chiar sute de SMS-uri de pe telefoanele de serviciu, mesaje taxate cu 25 de cenți fiecare, informează jurnaluldearges.ro. Bucuria a fost de scurtă durată, deoarece angajații din primărie au aflat și cât i-a costat dezmățul pe bani publici. Prima factură, în valoare de 25.000 de lei, va fi urmată de altele la fel de consistente, întrucât angajații primăriei și-au susținut favoriții în fiecare etapă de concurs eliminatorie.


    Gheorghe Stancu știe că distracția costă, dar nu și de unde să ia bani pentru ea
Gheorghe Stancu știe că distracția costă, dar nu și de unde să ia bani pentru ea

Situația a produs un imens val de nemulțumire în rândul consilierilor locali ai opoziției. Deși au contribuit la succesul ansamblului local, ei nu sunt de acord ca facturile să fie plătite din bugetul local.

„Problema e delicată. În şedinţa de Consiliu Local, prima care s-a opus proiectului de hotărâre a fost consiliera juridică a primăriei, care a spus că aşa ceva este ilegal. Consilierii locali s-au împotrivit. Consiliul Local are 17 consilieri, dintre care 11 sunt de la PSD. Iar 10 dintre consilierii PSD au votat împotriva proiectului de hotărâre. Nu se ştie cine va plăti facturile. E neplăcut. Şi eu şi colegii mei din Consiliul Local am dat sute de SMS-uri, dar de pe telefoanele personale. Eu personal am dat 55 de SMS-uri, am zis că dau pentru comuna unde am crescut, dar plătesc eu personal factura, nu din bani publici. Un consilier local de la PMP a dat 400 de mesaje de pe telefonul său personal şi va plăti factura din banii săi”, a declarat consilierul local Dorin Vlăsceanu, pentru sursa citată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
629aef51e4e9b pelerinaj șumuleu ciuc jpg
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
kaufland jpg
images jpeg
sfantul mare mucenic iacob persul sfintii cuviosi natanael si pinufrie 158413 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net