Andre Rieu a strâns 150.000 de euro pentru răniții din Colectiv

Ultima actualizare:

    Artistul a aprins o lumânare la clubul “Colectiv”Violonistul olandez a venit în România să depună flori la clubul Colectiv în memoria celor decedați
Artistul a aprins o lumânare la clubul “Colectiv”Violonistul olandez a venit în România să depună flori la clubul Colectiv în memoria celor decedați

Celebrul violonist olandez Andre Rieu, care a promis că se va implica în ajutorarea familiilor celor decedați în tragedia de la Colectiv și a supraviețuitorilor incendiului, a donat azi 150.000 de euro. Banii reprezintă încasările totale ale comercializării în România a DVD-urilor cu concertul susținut de artist în Capitală în vara anului trecut.

Aproape 12.500 de DVD-uri cu concertul memorabil de la București, susținut de Andre Rieu în Piața Constituției anul trecut, au fost vândute din noiembrie 2015 până acum. În urma acestei campanii s-au strâns 137.000 de euro, sumă care a fost completată cu o donație personală a violonistului până la suma de 150.000 de euro. Banii au ajuns azi la răniții din clubul Colectiv pentru tratamente, medicamente și bandaje necesare vindecării rănilor.

„Când ai prieteni vrei să îi ajuţi. Când acest teribil accident s-a întâmplat, primul lucru pe care l-am făcut a fost să mă urc în avion şi să vin să ajut. Cum puteam face asta decât prin muzică? Am fost aici, în faţa clubului, plângând alături de voi. Am decis să dau victimelor toţi banii obţinuţi din vânzarea acestui DVD. Suma exactă a fost 137.000 de euro. Rotunjim suma pentru victime la 150.000 de euro”, a declarat olandezul, care a fost declarat de autoritățile Capitalei ambasador al orașului București și al tradițiilor populare românești.

Andre Rieu a fost prezent la evenimentul de înmânare a banilor, alături de trei medici care i-au tratat pe tinerii care au suferit arsuri. Cei care au suferit de pe urma incendiului și rudele lor ia-u putut mulțumi personal lui Rieu pentru gestul său onorabil, căci au fost prezenți la eveniment.

DVD-urile „Andre Rieu live în BUcurești” s-au vândut exclusiv în magazinele Carrefour la prețul de 49,90 de lei.

„Îmi doresc ca inițiativa mea să fie urmată și de alte persoane, pentru că supraviețuitorii și rudele celor dispăruți vor avea nevoie de suportul nostru pe termen îndelungat. Aveți o țară minunată și mă bucur că astăzi pot să mă țin de cuvânt. Fiindcă, în noiembrie anul trecut, când am venit și am plâns împreună cu voi în fața Clubului Colectiv am promis să ajut cum știu mai bine, prin muzica mea. Pe care știu că o îndrăgiți. Știu asta fiindcă am primit atâtea dovezi de simpatie de când vin să concertez la voi, de trei ani, deși mi s-a spus inițial că aici nu există o sală de spectacole sau o piață special amenajată evenimentelor în aer liber. Dar aici am întânit zeci de  mii de fani ai muzicii mele”, a spus artistul.

Pe 11 iunie 2016, Andre Rieu și Orchestra Johann Strauss vor oferi un nou concert la București, în Piața Constituției.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net