Anchetă și dosar penal în urma accidentelor de pe autostradă

Ultima actualizare:

    22 de persoane au fost rănite în accidentele de pe A2, însă doar 4 au ajuns la spital
22 de persoane au fost rănite în accidentele de pe A2, însă doar 4 au ajuns la spital

Poliția a deschis dosar penal pentru vătămare corporală în urma celor cinci accidente rutiere petrecute miercuri dimineață pe Autostrada Soarelui. Autoritățile caută vinovații pentru producerea acestor evenimente rutiere. Deocamdată, singurii care sunt arătați cu degetul sunt meteorologii.

Adminstratorul Autostrăzii Soarelui, Compania de Drumuri, aruncă vina în curtea Administrației Naționale de Meteorologie. Oficialii de la Drumuri precizeză într-un comunicat de presă că nu a fost informată în legătură cu posibilitatea producerii de polei pe acest sector de drum, motiv pentru care nu s-a intervenit cu material antiderapant. Drumarii au aplicat soluții pentru combaterea poleiului abia după accidente, la solicitarea Poliției Rutiere.  “În această dimineaţă, pe autostrada A2, pe anumite sectoare izolate de drum, din cauza fenomenului de condens şi a temperaturilor scăzute, s-a format o peliculă de gheaţă pe partea carosabilă. Menţionăm că nu a fost emisă nicio atenţionare de polei de către Administraţia Naţională de Meteorologie. În urma apelului lansat de Poliţia Rutieră, conform conducerii DRDP Bucureşti, s-a acţionat cu material antiderapant”, spun oficialii Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – CNAIR (fostă CNADNR).

Reprezentanții CNAIR au oferit aceste axplicații după ce au fost amendați de Poliție cu 30.800 de lei pentru strarea proastă a autostrăzii.

Oficialii CNAIR au demarat o anchetă internă pentru a se stabili modul în care echipajele au intervenit pentru combaterea poleiului. În funcție de rezultatul anchetei, compania va decide dacă va aplica sancțiuni Direcției Regionale de Drumuri și Poduri București, aflată în subordinea CNAIR. Reprezentanții Companiei de Drumuri arată cu degetul și spre șoferi, care au fost informați în timp real despre starea șoselei cu ajutorul panourilor luminoase de pe autostradă.

Nu mai puțin de 22 de persoane au fost rănite miercuri dimineață, după ce 17 autoturisme s-au ciocnit din cauza vitezei neadaptate la condițiile meteo. „Este vorba de un accident pe ambele sensuri în zona Glina, 10 maşini pe sensul spre Constanţa, 7 pe sensul spre Bucureşti. Colegii au evaluat 22 de persoane, din care patru urmează să fie duse la spital sau sunt în curs să fie transportate la spitale. Din cele patru o singură persoană are factură la unul din membrele superioare. Nu sunt cazuri critic”, a spus secretarul de stat Raed Arafat, imediat după producerea evenimentelor rutiere.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net