Analize ADN dispuse! Unele cadavre ale militarilor din elicopterul prăbuşit la Sibiu nu pot fi recunoscute

Ultima actualizare:

    Un elicopter militar s-a prăbuşit în judeţul Sibiu. La bordul aparatului de zbor se aflau zece militari, dintre care opt şi-au pierdut viaţa.Foto Digi24
Un elicopter militar s-a prăbuşit în judeţul Sibiu. La bordul aparatului de zbor se aflau zece militari, dintre care opt şi-au pierdut viaţa.Foto Digi24

Procurorul şef al Parchetului Militar Cluj, Viorel Siserman, a declarat că mai multe cadavre ale militarilor implicaţi în accidentul de elicopter din judeţul Sibiu nu pot fi identificate din cauza arsurilor, astfel că s-a dispus efectuarea de analize ADN, fiind luate probe de la rudele victimelor.

Procurorul şef al Parchetului Militar Cluj, Viorel Siserman, a declarat, sâmbătă, pentru mediafax.ro că epava elicopterului ar putea fi transportată pentru cercetări suplimentare la Câmpia Turzii.

"Câteva cadavre sunt greu de identificat din cauza arsurilor şi am dispus efectuarea de analize ADN în acest sens. Se vor lua probe ADN de la rude pentru identificare. Ancheta merge înainte, am avut noroc de vreme bună astfel încât s-au efectuat cercetări ale epavei elicopterului la locul accidentului. Pentru investigaţii suplimentare, probabil, vom transporta epava la Câmpia Turzii, iar cei de acolo vor decide dacă e cazul să o ducă la Bucureşti", a spus Siserman. Potrivit acestuia, interesul tuturor este ca lucrurile "să meargă cât mai repede" pentru ca trupurile neînsufleţite să poată fi redate familiilor pentru înmormântare.

Fratele lui Rareș Moldovan, unul dintre militarii morţi în accident, a declarat, sâmbătă, la Sibiu, că mamei sale i s-a spus despre prelevarea de probe ADN.

"Mama s-a dus să identifice cadavrul și să-i ia probe ADN. Au spus că iau probe la toată lumea ca să fie siguri", a spus el.

Elicopterul militar care s-a prăbuşit vineri, în jurul orei 10.50, într-o zonă împădurită, în apropiere de Stejăriş, aflată între localităţile Laslea, Mălâncrav şi Iacobeni din judeţul Sibiu, aparţinea Bazei Aeriene 71 Câmpia Turzii. Opt militari din aparatul de zbor au murit, iar cei doi supravieţuitori au fost preluaţi de un elicopter SMURD şi duşi iniţial la UPU a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, de unde au fost transferaţi la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net