Ambasadorul SUA la București s-a pozat cu steagul secuiesc!

Ultima actualizare:

    Hans Klemm a primit cadou acest steag de la primarul din Sfântu GheorgheFoto: Facebook
Hans Klemm a primit cadou acest steag de la primarul din Sfântu GheorgheFoto: Facebook

Politicianul maghiar Markó Attila a publicat pe Facebook, marți seară (13 septembrie), o fotografie cu ambasadorul american la București, Hans Klemm. În imagine, ambasadorul ține în mână steagl secuiesc.

Antal Árpád, primarul UDMR din Sfântul Gheorghe, a publicat și el imaginea pe pagina sa personală de Facebook. Ambasadorul Hans Kelmm se află în vizită în Covasna și Harghita.

„Este prima mea vizită, în calitate de ambasador al SUA în România, în judeţul Harghita. Am sperat să ajung mai devreme, dar mă bucur, împreună cu soţia mea, să fim astăzi aici. Eu sunt, până la urmă, ambasador în toată România, nu doar la Bucureşti şi de aceea este foarte important pentru mine să vizitez regiuni din România, în special unde trăiesc minorităţi etnice, cum ar fi Harghita şi Covasna, unde voi petrece un timp aici", a declarat ambasadorul Hans Klemm, după întâlnirea pe care a avut-o cu preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba şi cu primarul municipiului Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman, relatează capital.ro.

„Ambasadorului SUA i-am făcut cadou un steag al comunității secuiești, steag care a devenit și simbolul lipsei de respect al autorităților față de comunitatea secuiască. Menționez, că acest steag a fost folosit prima dată în 1599, când secuii au luptat alături de Mihai Viteazul”, a scris Antal Árpád, pe contul său personal de Facebook.

Gestul ambasadorului american la Bucureşti survine la scurt timp după declaraţiile controversate ale ambasadorului SUA la Chişinău, care a afirmat că „Moldova nu este România” pentru că „își are propria ei istorie”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
traian basescu
image png
Fontana di Trevi FOTO Shutterstock jpg
image 2020 10 8 24339294 0 carte identitate jpg
naufragiu grecia jpg
bani euro pixabay jpg
Canicula in Romania FOTO Profimedia jpg
Waldspirale darmstadt jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net