Amantul şi soţia au plănuit 14 zile crima din portbagaj. Alfons Gabriel Arhire şi Andreea Maria Pătraşcu au relatat cum l-au ucis pe sirian

Ultima actualizare:

    Alfons Gabriel Arhire (34 de ani) le-a arătat anchetatorilor cum l-a ucis pe sirianFoto: David Muntean
Alfons Gabriel Arhire (34 de ani) le-a arătat anchetatorilor cum l-a ucis pe sirianFoto: David Muntean

Cuplul criminal Pătraşcu – Arhire a fost arestat pentru 30 de zile, ieri dimineaţă, şi riscă ani buni de închisoare. Considerată artizana acestei crime oribile, Andreea Maria Pătraşcu, soţia sirianului Moustafa Saleh Haj, îşi poate petrece tot restul vieţii după gratii. Între timp, ies la iveală detalii cutremurătoare despre cum au plănuit crima cei doi autori.

Şi-a ucis partenerul de viaţă cu premeditare, cu scopul de a-l goli de bani. Aceasta este concluzia anchetatorilor care au cerut arestarea ei. Magistraţii Tribunalului Bucureşti au dispus ieri încarcerarea pentru 30 de zile a Andreei Pătraşcu, sub acuzaţia de omor calificat.

Decizia poate fi contestată de aceasta la Curtea de Apel, însă e greu de crezut că va uza de acest drept, de vreme ce a recunoscut fapta pentru care e acuzată. Conform Codului Penal, Pătraşcu riscă închisoarea pe viaţă, pentru că şi-a ucis cu bună ştiinţă soţul şi în interes material. Cea mai blândă sentinţă pentru ea ar fi închisoarea între 15 şi 25 de ani şi interzicerea unor drepturi civile. O sancţiune asemănătoare ar putea primi amantul ei, Alfons Gabriel Arhire.

Cei doi le-au arătat joi anchetatorilor cum l-au omorât pe Moustafa Saleh Haj (52 de ani), sirianul care ducea o viaţă dublă în plan sentimental. Conform unor surse judiciare, citate de telegrafonline.ro, la sfârşitul lunii septembrie 2014, Andreea Pătraşcu l-ar fi cunoscut, prin intermediul unei reţele de socializare, pe Alfons Gabriel Arhire, iar cei doi ar fi început o relaţie amoroasă. Ulterior, la începutul lunii decembrie a anului trecut, Andreea Maria Pătraşcu ar fi descoperit, în telefonul soţului său, mai multe mesaje pe care acesta le schimbase cu o femeie “Karina”, despre care a dedus că ar fi o amantă pe care bărbatul o avea la Constanţa.

Cei doi ar fi discutat despre ea în termeni jignitori, motiv pentru care Andreea Pătraşcu l-ar fi sunat pe Alfons Gabriel Arhire şi i-ar fi spus ce scria în mesaje. Alfons Gabriel Arhire i-ar fi spus amantei sale că sirianul trebuie omorât neapărat, iar de atunci cei doi au început să pună la punct planul crimei. Aceştia s-ar fi gândit iniţial să-l otrăvească pe sirian cu sodă caustică sau să-l omoare în bătaie, însă în cele din urmă ar fi stabilit că cea mai bună variantă ar fi să-l adoarmă, iar apoi să-l asfixieze, au precizat sursele citate.

Haj Saleh Moustafa alături de soţie şi  fetiţă pe vremea când erau o familie fericită
Haj Saleh Moustafa alături de soţie şi fetiţă pe vremea când erau o familie fericită

Pe 13 decembrie 2014, Andreea Pătraşcu a ieşit în parc împreună cu soţul ei şi cu copilul lor de nouă ani. Când au revenit acasă, femeia a pus masa, după care i-a făcut sirianului un ceai, în care i-ar fi pus mai multe somnifere. După ce bărbatul a adormit, Andreea Pătraşcu şi-ar fi sunat amantul, care i-a recomandat să-l sufoce cu perna. Aceasta i-a răspuns că nu poate şi l-a sunat din nou, de dimineaţă, comunicându-i faptul că Haj Saleh Moustafa nu s-a trezit. Ulterior, aceasta a dus copilul la mama ei şi l-a chemat pe Arhire, care a luat o pernă şi l-a asfixiat pe sirian, au arătat sursele apropiate anchetei.

Procurorii au mai stabilit că, la 14 decembrie, Andreea Pătraşcu şi amantul ei ar fi înghesuit cadavrul într-un sac, iar apoi într-un geamantan tip troler, iar pentru a nu lăsa amprente, au purtat mănuşi. Surse din rândul anchetatorilor spun că Andreea Pătraşcu şi amantul său ar fi încercat să-i facă pe oamenii legii să creadă că a fost vorba de o răzbunare de tip mafiot. Ei sperau că principalii suspecţi vor fi reprezentanţii unor firme, la care Haj Saleh Moustafa avea datorii. Mobilul crimei nu a fost încă stabilit cu exactitate.

Cadavrul, găsit după patru luni de la comiterea crimei

Trupul sirianului a fost găsit la 8 aprilie, în portbagajul mașinii sale, abandonată în faţa Secţiei 9 de Poliţie din Sectorul 2. Anchetatorii încearcă să stabilească data la care a fost dus autoturismul acolo. Este posibil ca mașina să fi stat în fața Secției 9 chiar din 14 decembrie 2014, după ce sirianul a fost băgat în geamantan și așezat în portbagaj.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net