«Am sudat gura puţului special pentru Dănuţ»

Ultima actualizare:

    Dănuţ este singurul băieţel al  familiei Pascu. El mai  are două  surori: Mădălina (4 ani) şi  Florentina (o lună şi jumătate)Foto: Dorin Constanda
Dănuţ este singurul băieţel al familiei Pascu. El mai are două surori: Mădălina (4 ani) şi Florentina (o lună şi jumătate)Foto: Dorin Constanda

A răsărit soarele şi pentru familia Pascu, al cărui mezin a căzut în fântâna casei şi a zăcut acolo mai bine de 11 ore. Reporterii Click! l-au vizitat pe Dănuţ acasă, în Balta Sărată, Teleorman, la două luni de la nefericitul incident.

”Argintul viu” sau ”copilul atomic”. Cam aşa îl ”alintă” părinţii pe Dănuţ, puştiul de nici doi anişori care a pus pe jar o ţară înteagă cu isprava sa. În luna aprilie, micuţul a scăpat în fântâna casei părinteşti în timp ce fugărea o pisică şi o armată de oameni s-a chinuit ziua toată să îl scoată la suprafaţă. A ieşit de acolo mai mult mort decât viu, după ce pompierii l-au agăţat şi l-au tras afară cu o sârmă făcută cârlig.


    Aceasta este casa în care  s-a mutat de curând  familia PascuFoto: Dorin Constanda
Aceasta este casa în care s-a mutat de curând familia PascuFoto: Dorin Constanda

Acum, băiatul e pe picioarele lui, sănătos tun, iar locul lui preferat de joacă e, culmea, tot în jurul fântânei. Una nouă, însă, căci părinţii lui Dănuţ s-au mutat deunăzi într-o altă casă, la câteva străzi depărtare de locul blestemat. ”Parcă a rămas fascinat de fântână. De când ne-am întors acasă de la spital s-a dus la puţ şi ne arăta cu mânuţa întinsă locul în care a căzut. Nu pare să fie afectat, din contră, îi place la fântână. Îi place şi apa. Dacă îl pun într-un lighean cu apă nu ar mai ieşi de acolo. Eu l-am întrebat atunci: «mami, ce ai căutat la fântână?». Iar el a spus senin că voia să facă baie. E argintul viu. Nu are stare deloc. Mai ieri căutam papucii prin casă, şi ce credeţi? Erau ascunşi în maşina de spălat. Cum o fi intrat ei acolo, nu îmi dau seama”, spune Ionela, mama băiatului.


    Ionela ne arată gura  sudată a noului puţFoto: Dorin Constanda
Ionela ne arată gura sudată a noului puţFoto: Dorin Constanda

Cu sprijinul celor de la Primărie, familia Pascu a reuşit să se mute într-o altă casă în sat. E veche şi vai de ea, iar bani de renovare nu sunt, însă oamenii sunt optimişti. Sunt fericiţi măcar că seara se adună cu toţii în jurul aceleiaşi mese, mai ales de când familia s-a mărit cu un nou membru.


    În vechea casă s-au mutat   nişte rude, iar locul unde a  fost puţul a devenit loc de  joacă pentru nepoţeiFoto: Dorin Constanda
În vechea casă s-au mutat nişte rude, iar locul unde a fost puţul a devenit loc de joacă pentru nepoţeiFoto: Dorin Constanda

Căci pe lângă Mădălina, Dănuţ mai are acum o surioară: pe Florentina Elena, de numai o lună şi două săptămâni. Micuţa a venit pe lume chiar în ziua în care Dănuţ era externat dintr-un spital din Bucureşti şi se întorcea teafăr acasă.

25 aprilie 2017

simeon stalpnicul png

Dănuț, un băiețel în vârstă de doar un an și opt luni din Balta Sărată, județul Teleorman, a stat circa 11 ore într-un puț din curtea casei părintești, adânc de 20 de metri. Copilul a căzut în puț la o adâncime de 16 metri, după ce a fost lăsat o secundă nesupravegheat de mama gravidă, care intrase în casă să-şi ia un pahar cu apă. A fost salvat de pompieri după o luptă contracronometru şi apoi dus de urgenţă la spital.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net