"Am stat trei ore la coadă la moaştele Sfântului Antonie"

Ultima actualizare:

    Sute de bucureşteni  au făcut coadă la  Biserica Sfântul  Anton - Curtea Veche
Sute de bucureşteni au făcut coadă la Biserica Sfântul Anton - Curtea Veche

Sute de bucureşteni au stat marţi, ore întregi la coadă pentru a se închina la moaştele Sf. Antonie cel Mare, făcător de minuni. Acestea au fost aduse din Franţa şi vor rămâne definitiv la Bucureşti, la Biserica Sfântul Anton-Curtea Veche.

Moment istoric pentru Parohia Sfântul Anton din Capitală: racla cu moaştele Sf. Antonie cel Mare a fost adusă de un sobor de preoţi la Biserica Sfântul Anton, după ce a fost sfinţită de Patriarhul României la Reşedinţa patriarhală. Sute de creştini s-au rugat pentru sănătate, spor şi căsătorie şi s-au aşezat la coadă înainte ca racla să ajungă la biserică. ”Am stat trei ore la coadă să mă rog pentru fiica mea, să-şi găsească un soţ bun. Am văzut că au fost aici şi mulţi tineri, Sf. Antonie îi ajută la examene”, ne-a spus Maria, o pensionară din Bucureşti, care vine timp de nouă marţi la biserică ca Sfântul să-i asculte rugăciunile.

simeon stalpnicul png

Sf. Antonie a poruncit ucenicilor să-i ascundă corpul după moarte pentru a nu fi venerat. Trupul său a fost descoperit printr-o minune, în anul 561, şi pus într-o biserică din Alexandria. În anii 630-640, moaştele au fost mutate la Constantinopol, apoi au ajuns în Franţa. Pr. Prof. Dr. Constantin Pătuleanu, de la Facultatea de Teologie din Bucureşti a efectuat un studiu amplu pentru a avea certitudinea autenticităţii lor. Despre Sf Antonie se spune că este protectorul elevilor şi studenţilor care dau examene, dar şi al femeilor care îşi doresc să se căsătorească.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldații ucraineni evacuează locuitorii din localitățile de lângă granița cu Rusia FOTO PROFIMEDIA
image
image
image
image
image
image
vreme furtuna png
airplane cabin 7022154 1280 jpg
pofta manacare jpg
Copil spital
apicultorii au pierdut multe albine
shutterstock 1710655687 jpg
Arsenie Boca cap jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net