«Am pierdut 250.000 de euro cu cârciuma asta». Doroftei se luptă în instanță pentru restaurantul din Ploiești

Ultima actualizare:

    Leonard Doroftei a transformat  o cârciumă comunistă  într-un restaurant respectabil
Leonard Doroftei a transformat o cârciumă comunistă într-un restaurant respectabil

Scandal cât casa între fostul mare sportiv de performanţă Leonard Doroftei şi primăria care până mai ieri îl declara cetăţean de onoare. Pugilistul a fost somat să-şi mute cârciuma din centrul Ploieştiului, în care a investit peste 250.000 de euro. Reporterii Click! l-au vizitat, ieri, pe patronul supărat.

Doroftei Pub funcţionează de mai bine de 11 ani într-o clădire încadrată cu risc seismic ridicat. Spaţiul a fost oferit chiar de către cei de la primărie, care au încasat lunar şi contravaloarea chiriei: aproximativ 2.000 de lei.

Contractul a fost semnat pe 25 de ani, aşa că Doroftei s-a apucat liniştit de investiţii. Deunăzi a primit însă prin poştă vestea că a fost chemat în instanţă pentru evacuarea imobilului. ”Pe 7 august am primit citaţia. Azi (n.r. ieri) am venit cu întâmpinare la judecătorie, aşa că ne vom judeca cu cei de la primărie. Mi-au închiriat în 2005 spaţiul, fără să-mi spună nimic de riscul seismic, deşi expertiza clădirii e din 1996.  Ba mai mult, m-au şi obligat prin contract să investesc cel puţin 50.000 de euro în renovarea spaţiului. Acum, după ce am băgat peste 250.000 de euro şi l-am pus la punct, s-au trezit că este risc seismic. Unde să-mi dea în altă parte? Şi ce fac cu banii băgaţi aici? Că în afară de diplomele de pe pereţi nu pot să iau nimic cu mine”, oftează Doroftei.


    Angajații s-au apucat  deja să împacheteze  bagajele, în vederea  mutării într-un spațiu nou
Angajații s-au apucat deja să împacheteze bagajele, în vederea mutării într-un spațiu nou

Reporterii Click! i-au vizitat ieri pub-ul în care o mână de angajaţi trebăluiesc de zor cât e ziulica de lungă. Nu, nu că nu ar face faţă puhoaielor de clienţi, dar au de împachetat tone de bagaje în aşteptarea zilei în care vor trebui să pună lacătele pe uşă. Numai ”amintirile ”Moşului” pot umple până la refuz un camion d-ăl mare. Căci vedeta boxului mondial şi-a făcut aici un muzeu în toată regula. Medalii peste medalii, costume din vremurile de glorie, fotografii, portrete şi decupaje din toate ziarele lumii care-i titrau victoriile, fiecare avea locul ei de cinste pe pereţii localului, care, înainte de a străluci, funcţionase ca birt de cartier. Doar 11 ani a ţinut perioada de glorie a pub-ului Doroftei, căci scandalul cu primăria a afectat serios afacerea.Problema riscului seismic i-a împuţinat clientela, în timp ce perspectiva închiderii localului i-a făcut pe angajaţi să fugă care-n-cotro. Cei rămaşi îl ajută acum pe Doroftei să-şi facă bagajele şi-l vor urma indiferent unde acesta va decide să plece: ”Iau în calcul mutarea într-un alt spaţiu din Ploieşti, dar caut spaţii şi prin Bucureşti în acelaşi timp. Doroftei nu se dă bătut aşa uşor”, punctează Moşu.


    Doroftei Pub  funcționează  într-o clădire cu  risc seismic ridicat
Doroftei Pub funcționează într-o clădire cu risc seismic ridicat

Primarul: «Vrem să-i oferim un alt spațiu»


    Adrian Dobre
Adrian Dobre

Adrian Dobre, primarul Ploieștiului, a explicat pentru Click! faptul că notificarea în cazul lui Leonard Doroftei a fost trimisă în martie 2016. ”Acesta nu a dorit să se supună și să evacueze în tot acest timp clădirea, astfel că l-am acționat în instanță.

Judecătorii vor stabili de acum ce se va întâmpla. El poate solicita să rămână acolo până la finalizarea procesului pe fond”, ne-a declarat edilul, care a punctat faptul că se fac eforturi ca să i se pună la dispoziție alt spațiu. ”Leonard Doroftei este cetățean de onoare al orașului și a beneficiat de multe facilități, inclusiv de spațiul primit fără să plătească chirie, doar niște taxe locale simbolice. Acum i-am oferit variante pentru alte locuri, dar nu știm dacă vor satisface dorin­­țele”, a conchis Dobre. 

Pe 18 noiembrie 2015 a fost promulgată legea prin care spațiile, încadrate în categoria unu de risc, în care se desfășoară activități care presupun aglomerări de persoane, trebuie închise până la reabilitare. Vorbim despre teatre, cinematografe, cluburi, magazine, bănci. Chiar și Teatrul Nottara din Capitală a avut aceeași soartă.  

image
image
image
image
image
image
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net