«Am luat primii bradul de Crăciun!»

Ultima actualizare:

    Andrei, 7 ani, și-a  dorit un brăduț de ziua luiFOTO: DAVID MUNTEAN
Andrei, 7 ani, și-a dorit un brăduț de ziua luiFOTO: DAVID MUNTEAN

Forfotă mare în nordul Capitalei, unde au apărut la vânzare primii brazi naturali. Anul acesta veţi avea o surpriză: firmele româneşti au adus pomi de Crăciun din pepiniere proprii, la preţuri convenabile.

De ziua lui, Andrei şi-a convins părinţii să iasă la cumpărături pentru Crăciun. Chiar dacă mai sunt câteva săptămâni până la marea sărbătoare, toată familia a fost de acord să-i îndeplinească dorinţa fierbinte a puştiului de 7 ani. ”Nouă ne plac foarte mult sărbătorile. Am colindat de când mă ştiu, iar băieţii mei îndrăgesc şi ei obiceiurile de iarnă”, ne-a spus Alberto Bolboaşă, din Buftea. Cei doi băieţi ai săi, Andrei şi Petru, au ales un brad de aproape doi metri înălţime, pentru care părinţii au dat 90 de lei. 

simeon stalpnicul png

În nordul Capitalei, miroase frumos, a cetină. În magazinele de pe DN1, au apărut primii brazi, româneşti, nemţeşti, olandezi şi danezi. Preţurile sunt similare cu cele de anul trecut, în jur de 50 lei/metru înălţime. De cum au aflat că au sosit primii brazi, au venit şi cumpărătorii. ”Acum este cel mai bine să cumperi brad. Nu este aglomeraţie, poţi să alegi ce îţi place. Îl punem într-o găleată cu apă, la loc rece şi rămâne verde şi frumos mult timp”, ne-au explicat doi cumpărători pe care i-am întâlnit în magazinul Hornbach, de pe autostrada Bucureşti – Ploieşti. Aici sunt şi brazi în ghivece, din Sălaj, al căror preţuri încep de la 49 lei, dar şi brazi tăiaţi din Germania, la 149 lei bucata. La IKEA din Băneasa, sunt brazi danezi, care costă 180 de lei/metru înălţime.

simeon stalpnicul png

Dacă în marile magazine preţurile sunt fixe, la cele mai mici totul se negociază. Pe autostrada Bucureşti – Târgovişte, se vând brazi româneşti de la 600 de lei, la 1.300 lei, dar comerciantul este dispus să mai lase din preţ. Patronul îşi păzeşte brăduţii cu un câine legat cu lanţ care îl anunţă când soseşte un muşteriu sau un posibil hoţ. ”Sunt pomi de pepineră, româneşti. Putem onora orice comandă”, ne-a spus comerciantul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net