Am aflat de ce pică mereu cardul de sănătate

Ultima actualizare:

    Cardul de sănătate este mai mereu blocat, din cauza faptului că sistemul nu are mentenanță
Cardul de sănătate este mai mereu blocat, din cauza faptului că sistemul nu are mentenanță

Bolnavii care au ajuns la doctor săptămâna aceasta au avut de tras. Au stat cu orele în fața cabinetelor, din cauza faptului că sistemul pentru cardul de sănătate a fost mai mult picat. Nici rețetele compensate nu s-au putut elibera. Iată explicația pentru tot acest haos!

Cu toții știm că sistemul informatic al cardului de sănătate e mai mult nefuncțional, dar nimeni nu ne-a explicat și de ce. Până aseară, când premierul Dacian Cioloș a vorbit despre acest lucru.

"Problema este și datorată faptului că nu există un contract de mentenanță (nr. de reparație). În 2015 a fost lansată o licitație pentru un contract de mentenanță la care nu s-a prezentat nimeni. Anul acesta, această licitație a fost relansată. Există un contract în pregătire. A fost o firmă câștigătoare, dar au fost contestații între timp. (...) Asta a prelungit semnarea contractului. Contractul urmează să fie semnat și va exista mentenanță și sper eu ca problemele să se redreseze. Dar, sigur, aici problemele pot să vină și datorită modului cum a fost construit acest sistem, însă, las specialiștii să ne spună, să tragă concluziile după ce vor face acest audit", a afirmat Cioloș, la digi 24.

Sistemul de milioane de euro, blocat trei zile

Cardurile de sănătate au fost blocate timp de trei zile, de luni până miercuri, inclusiv. Abia începând de ieri dimineață sistemul a putut fi folosit.

Sistemul pentru cardurile de sănătate a costat 184 de milioane de euro și a fost implementat pe 1 septembrie.  

De atunci nici un serviciu medical nu mai poate fi decontat fără el. Iar acest sistem nu este singurul cu probleme, deși s-au plătit sume uriașe.

"Problema nu e doar acolo. Avem, din păcate, în Guvern mai multe astfel de sisteme informatice pe care s-au dat foarte mulți bani, sute de milioane de euro, și care sau nu funcționează, sau n-au fost finalizate sau nu se pot conecta între ele. Aici e de lucru cu buna credință și cu onestitatea și cu transparența. E de lucru câțiva ani de zile pentru ca aceste sisteme să fie recondiționate cumva și puse în valoare", a dezvăluit Dacian Cioloș.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Accident limitator inteligent FOTO Info Trafic Romania png
image
image
image
image
image
image
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
autostrada Moldovei A7 FOTO Sorin Grindeanu 1
colaj dacia jpg
Dr  Bogdan Martian Sanador 1 jpg
hotel adobestock jpg
06 2021 11 03 21 38 59 2 jpg
Frații Tate - Andrew și Tristan Tate FOTO Inquam Photos / Alexandru Busca
dinți, zâmbet  sursa   shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net