Alt caz Bodnariu. Român după gratii în Norvegia, din dragoste de fiică

Ultima actualizare:

    Andi Davidescu a plecat în 2008 după fată conştient că poate fi arestat
Andi Davidescu a plecat în 2008 după fată conştient că poate fi arestat

Cazul Bodnariu nu e singular. Un român şi-a văzut fiica de două ori în trei ani, asta după ce autorităţile norvegiene i-au luat copilul. Andi Davidescu a ajuns şi după gratii, după ce fosta soţie, de origine norvegiană, l-a acuzat că şi-a răpit propriul copil.

Care e povestea lui Andi Davidescu

Andi Davidescu şi Kjersti Beth au hotărât să divorţeze în 2009. Pe atunci, fiica lor Hannah avea trei ani şi a rămas în grija mamei. „Totul a început în 2004-2005, când am avut motive serioase de îngrijorare faţă de modul în care mama fetiţei mele, de care eram divorţat, se îngrijea de copil. Crezând naiv în buna-credinţă a Barnevernet (Protecţia copilului din Norvegia), am contactat filiala din Klepp, pe raza căreia locuia mama, şi le-am expus îngrijorările mele”, își amintește Andi Davidescu. Angajaţii instituţiei au verificat rutina fetiţei, de când se trezeşte până când pleacă la şcoală, dar nu l-au scăpat din ochi nici pe tatăl reclamant, care a fost vizitat de un psiholog. „A constatat că aş avea tulburări de comportament pentru că vorbeam prea mult”, precizează tatăl, arătând și că, la început, angajații Barnevernet „se afișau ca nişte salvatori neutri, care nu țin partea nici unui părinte”.În paralel, Andi Davidescu a solicitat custodia copilului, o decizie în favoarea sa fiind pronunțată în octombrie 2006. Victoria în instanță de atunci este pusă de tată și pe seama faptului că, la momentul pronunțării, mama era de luni bune stabilită în Grecia, abandonându-și practic copilul. Din păcate pentru el, fosta soţie se întoarce în Norvegia şi câştigă recursul în 2007, potritvit digi24.ro

La întoarcerea din Grecia, mama își schimbă domiciliul, așa că dosarul privind-o pe Hanna Victoria ajunge la Barnevernet Forsand. „La solicitările acestora, mama a refuzat orice colaborare, ceea ce a dus la inflamarea relaţiei dintre aceasta şi filialala Protecţiei Copilului din Forsand, iar în februarie 2008 au întocmit un raport de ridicare a custodiei mamei şi plasarea Hannei într-o familie surogat”, relatează Andi Davidescu.

Tatăl fuge cu fata în România

„Aveam planificată vacanţa de iarnă. M-am întâlnit cu fetiţa şi, imediat, cum s-a urcat în maşină a spus că nu mai vrea înapoi la mama ei. Aceasta a fost clipa care a declanșat luarea deciziei de a ne "refugia" în România”, povestește tatăl. El şi fiica sa au intrat în ţară pe 20 februarie 2008, pe la punctul de trecere a frontierei de la Nădlac. Hanna Victoria era ascunsă printre bagaje, iar tatăl a declarat vameşilor, după cum singur recunoaște, că vine din Germania şi că este singur în maşină. Odată ajuns acasă, Andi Davidescu a anunţat-o pe fosta soţie că el şi fata nu se mai întorc în Norvegia. Doar că fosta nevasta a venit în România în 2008 şi au luat copilul cu forţa în Norvegia.

A fost arestat în Norvegia

Andi Davidescu decide să plece înapoi, în Norvegia, pentru a-și vedea copilul. „Am hotărât să ajung acolo înainte de procesul al cărui termen fusese programat pentru 21 octombrie 2008. Era procesul prin care Barnevernet urmărea să ia custodia fetiţei de la mama ei. Am fost arestat pe drum, în Arendal, în 7 octombrie, deci m-am prezentat încătuşat la proces. Decizia instanţei a fost un şoc pentru mama copilului, care încercase toate şmecheriile avocăţeşti pentru a evita dezastrul. Fără succes însă. Barnevernet Forsand a venit într-o zi la şcoală şi a vrut să ia copilul cu forţa. Deoarece era profesoară la aceeaşi unitate, mama Hannei a reuşit să scoată fata de la ore şi să fugă de Protecţia Copilului, a ajuns chiar până la Oslo. S-a cazat la fostul ei soţ, iar acolo au venit poliţiştii, care au luat copilul cu forţa şi l-au plasat într-un orfelinat pentru câteva zile, până când au venit cei de la Protecţia Copilului Forsand să o ia şi să o dea în plasament. Inițial, a fost la o familie străină, în final a ajuns la familia unei mătuși a fostei mele soții. În această perioadă, eu eram încarcerat la închisoarea Ana din Naerbo”, povestește tatăl, potrivit sursei citate mai sus.

După ispăşirea pedepsei, românul susţine că a colaborat cu Barnevernet pentru a reuşi să rămână cât mai implicat în viaţa Hannei Victoria, însă instituţia de Protecţie a Copilului s-a arătat reticentă. „De la un moment dat, fata nu mai ştia nici româneşte. Pentru întâlnirile pe care le aveam cu ea, la care participau şi angajaţi ai Barnevernet, eu am făcut apel în instanţă, cerând dreptul fundamental al unui cetăţean român de a fi lăsat să vorbească româneşte. Solicitarea a fost refuzată timp de trei ani, până când, în sfârşit, un judecător a dispus că putem vorbi în limba română şi că este datoria celor de la Barnevernet să-şi angajeze un translator dacă vor să înţeleagă despre ce vorbim.

Cum stau în prezent lucrurile

„Acum, spre marea mea dezamăgire, fetiţa nu mai ştie româneşte, Barnevernet m-a folosit, m-a manipulat ca pe o marionetă şi apoi s-a descotorosit de mine fără scrupule. Din cauza lor, fata mea nu mai ştie româneşte, nu a mai avut niciun contact cu familia sa din România.

Oficial, tatăl are interdicţie de a vedea fata sau de a o contacta telefonic, existând în acest sens și o sentinţă definitivă, datată din octombrie 2012. Totuşi, din toamna anului 2012 încoace, Andi şi Hanna s-au întâlnit de două ori, bineînţeles cu acceptul Barnevernet. O dată în iulie 2013, timp de 15 minute, sub supraveghere, a doua oară pe 24 noiembrie 2015, timp de o oră şi jumătate, în aceleaşi condiţii.

Drama familiei Bodnariu

Familia Bodnariu a devenit cunoscută în toată lumea după ce cuplul a rămas fără cei cinci copii în pragul Sărbătorilor de iarnă. Marius, un român stabilit în Norvegia de 10 ani, și soția lui, Ruth, se luptă cu Serviciul pentru Protecția Copilului, Barnevernet, ca să îi recupereze pe cei mici. Cei doi au cinci copii: Eliana (9 ani), Naomi (7 ani), Matei (5 ani), Ioan (2 ani) și Ezekiel (4 luni).

Cei cinci copii au fost plasați la tei familii-surogat în două orașe diferite, aflate la distanțe de 3.5 ore față de casa în care locuiește familia Bodnariu
Cei cinci copii au fost plasați la tei familii-surogat în două orașe diferite, aflate la distanțe de 3.5 ore față de casa în care locuiește familia Bodnariu

Cei cinci copii ai românului au fost luați de Barnevernet, Serviciul de protecție a copilului din Norvegia, după ce fetele mai mari au spus că primesc bătaie de la părinți. Totodată, soții Bodnariu sunt suspectați de îndoctrinarea religioasă a copiilor. Cei cinci copii au fost plasați la tei familii-surogat în două orașe diferite, aflate la distanțe de 3.5 ore față de casa în care locuiește familia Bodnariu. Cei mici spun că vor să meargă acasă, dar Barnevernet neagă acest lucru. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net