Alexandru Vişinescu a murit la 93 de ani

Ultima actualizare:

    Alexandru Vişinescu a murit la 92 de ani
Alexandru Vişinescu a murit la 92 de ani

Alexandru Vișinescu, torționarul condamnat la 20 de ani închisoare pentru crime împotriva umanității comise în timpul comunismului, a murit, luni, la vârsta de 93 de ani.

El fusese operat luna trecută la Spitalul „Bagdasar Arseni” pentru o ruptură de splină și mai multe coaste rupte. Oficial, Administrația Națională a Penitenciarelor a afirmat că Alexandru Vișinescu se rănise în urma unei căderi involuntare. Pe de altă parte, au circulat informaţii potrivit cărora el ar fi fost bătut cu bestialitate atunci când se afla internat în spitalul penitenciarului Jialva.

Cu puţin timp înainte de acest incident el solicitase să fie eliberat, motivând starea de sănătate precară, însă instanţa i-a refuzat cererea.

În 2016, fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat a fost condamnat definitiv la 20 de ani de detenție pentru infracțiuni contra umanității. 

Procurorii Parchetului instanţei supreme l-au acuzat pe Vişinescu că, în perioada 1956-1963, când a fost comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, a luat măsuri de persecutare a deţinuţilor politici încarceraţi.

„Totodată, netratarea bolnavilor, refuzul de transfer către spitalele penitenciar, degradarea stării de sănătate a condamnaţilor prin lipsa hranei, lipsa încălzirii, pedepsele aplicate discreţionar şi abuziv, condiţiile de detenţie inumane, relele tratamente, bătaia şi alte violente, ignorarea adreselor şi sesizărilor formulate de către deţinuţi erau tot atâtea acţiuni menite a duce la exterminarea fizică a persoanelor încarcerate" potrivit procurorilor.

Vişinescu a dorit să fie eliberat din cauza stării de sănătate fragile, căci suferea nu mai puţin de opt afecţiuni. „Vă rog să mă lăsaţi să mor. Am fost o slugă până să fiu militar”, spunea Alexandru Vişinescu atunci când cerea punerea sa în libertate. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
Bronz - arsuri solare FOTO Shutterstock
62137595 jpg
fructe pexels jpg
biserica de la ersig adevarul ro jpg
avion pexels jpg
protest studenti gaza 2 768x576 jpeg
statie de metrou pixabay jpg
fabrica pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net