Alerte de călătorie: în Slovenia e ”cod roșu”, în Belgia și Germania sunt proteste

Ultima actualizare:

Plouă torențial în Slovenia, cu peste 100 l/mp și este doar începutul unei perioade cu fenomene extreme. Azi, în Belgia e grevă generală în aproape toate domeniile, iar toate trenurile din Germania sunt trase pe dreapta.

Informați-vă înainte de a pleca la drum. Zilele acestea sunt evenimente care pot să vă facă probleme.

Potop în Slovenia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau se deplasează pe teritoriul Sloveniei asupra faptului că Agenția pentru Mediu slovenă a emis un ”cod roșu” pentru ploi torențiale deosebit de abundente și pericol de inundații și alunecări de teren.  Avertizarea este valabilă pentru întreg teritoriul Sloveniei, începând cu noaptea de miercuri, 5 noiembrie 2014.

Ploile vor afecta Slovenia începând cu partea de vest a țării, dinspre Italia, urmând să acopere treptat întreg teritoriul. Căderile de apă cele mai importante vor atinge 100l/m2, în zonele din nord-vest și vest. Și celelalte regiuni, inclusiv zonele centrale, de sud și zonele de coastă, vor cunoaște ploi abundente, cu valori cuprinse între 50-100 l/m2. În total, nivelul precipitațiilor din următoarele zile este așteptat să atingă 200-300 l/m2, în special în regiunile de munte și deluroase.

Ploile vor continua până sâmbătă, 8 noiembrie 2014, când se estimează că se va atinge maximul debitului râurilor și apelor interioare.

MAE recomandă celor care doresc să tranziteze Slovenia să se informeze din timp asupra situației traficului rutier și a restricțiilor existente și să fie menținută vigilența în condiții grele de trafic. Recomandăm totodată să se circule în principal pe rețeaua de autostrăzi, pentru care nu s-a anunțat încă nicio restricție legată de vreme.

Greva reţelei de transport în comun din Bruxelles

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau se deplasează pe teritoriul Belgiei asupra faptului că, la data de 6 noiembrie 2014, la Bruxelles va avea loc o manifestaţie naţională cu participanţi din toate sectoarele de activitate.

În Bruxelles, întreaga rețea de transport în comun -autobuz, tramvai, metrou- va fi în grevă.

Manifestanţii se vor reuni la  ora 10:30 în zona Gare du Nord şi se vor deplasa spre Gare du Midi, unde vor ajunge în jurul orelor 14:00, blocând practic circulaţia în centrul oraşului.  Automobiliştii sunt sfătuiţi să evite centrul şi centura interioară pe axul nord-sud.

Grevă a sindicatului german al mecanicilor de locomotivă

Sindicatul german al mecanicilor de locomotivă (GDL) a anunţat organizarea unei greve pe întreg teritoriul federal,  din 6 noiembrie 2014, orele 2.00, pentru trenurile de pasageri, până luni 10 noiembrie 2014, orele 4.00.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
facebook1 jpg
emil racovita colaj captura video jpg
Bronz - arsuri solare FOTO Shutterstock
62137595 jpg
fructe pexels jpg
biserica de la ersig adevarul ro jpg
avion pexels jpg
protest studenti gaza 2 768x576 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net