Alertă teroristă la granița României! S-au tras focuri de armă

Ultima actualizare:
Cei doi cetățeni au fost reținuți
Cei doi cetățeni au fost reținuți

Doi cetățeni moldoveni, cu vârste de 19, respectiv 26 de ani, suspectați că au legături cu gruparea teroristă ISIS (Statul Islamic), au încercat să intre în România. Aceștia au fost prinși de polițiștii de frontieră la granița cu țara noastră, miercuri (18 noiembrie). Pentru că au încercat să fugă, oamenii legii au tras focuri de avertisment. Bărbații s-ar fi convertit la islam și sunt suspectați de terorism.

Cetățenii moldoveni au fost depistați pe malul râului Prut. Potrivit autorităților, aceștia voiau să ajungă în mai multe țări europene, iar destinația finală era Franța, relatează realitatea.net. Bărbații au fost observați în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Toceni. Acțiunile acestora au fost monitorizate, iar în urma constatării intențiilor de atrece ilegal granița, polițiștii de frontieră au intervenit. În timpul apropierii patrulei, cei doi moldoveni au îhncercat să fugă. Ca urmare, polițiștii de frontieră au fost nevoiți să tragă trei focuri de avertisment, conform normelor legale.

Unul dintre bărbați este un fost deținut


    Cei doi cetățeni au fost reținuțiFoto: publika.md
Cei doi cetățeni au fost reținuțiFoto: publika.md

Tinerii reținuți au domiciliul în orașul Chanu, din sud-vestul Republicii Moldova. Anterior, cei doi au fost judecați, unul dintre ei fiind condamnat pentru omor. Mai mult, în perioada ispășirii pedepsei, în penitenciar bărbatul s-ar fi convertit la islam.

Polițiștii le-au verificat lucrurile personale și au găsit mai multe obiecte islamice, precum și cărți despre ideologia islamică. Cei doi cetățeni moldoveni dețineau și unele înscrisuri, care conform investigațiilor, atestau intenția acestora de a ajunge în mai multe țări din Europa, destinația finală fiind Franța, unde în urmă cu câteva zile au avut loc șase atentate teorriste, care s-au soldat cu moartea a 132 de persoane, scrie publika.md.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Portle de Fier Foto Hidroelectrica (2) jpg
image
image
image
image
image
image
PASAPORT SUA foto shutterstock jpg
constantin necula foto inquam
the emperor napoleon in his study at the tui jpg
Lacul Amara, zămislit dintr un vechi curs al Ialomiţei jpeg
image png
gradinile fermecate ale dragonilor colaj facebook jpg
parasutism MapN jpg
dan bittman
image
actualitate.net
image
actualitate.net