Alertă! În Dolj sunt trei cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Ultima actualizare:

    Trei persoane din Dolj sunt infectate prin țânțari cu virusul West Nile
Trei persoane din Dolj sunt infectate prin țânțari cu virusul West Nile

Trei persoane din judeţul Dolj - două femei şi un bărbat - au fost diagnosticate cu infecţie cu virusul West Nile, arată reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).

Primul caz de infecţie cu virusul West Nile din această vară a fost confirmat la un bărbat  de 46 ani din comuna Goieşti, scrie news.ro. Ulterior, şi o femeie de 63 de ani din Craiova a fost diagnosticată cu infecţie cu acelaşi virus.

”A fost depistat al doilea  caz de infecţie cu virus West Nile în sezonul estival 2016, boală transmisă prin înţepătură de ţânţar, la o femeie în vârstă de 63 ani din Craiova, internată în 6 august la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie «Victor Babeş» Craiova, transferată în 7 august la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova”, arată DSP Dolj.

Cazul a fost confirmat în 18 august de Institutul Cantacuzino din Bucureşti.

Un alt caz de infecţie cu virus West Nile a fost confirmat la o pacientă în vârstă de 50 ani, tot din Craiova, dar cu domiciliu flotant în Franţa. Aceasta a fost internată în 18 august la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Craiova.

Click! spune

În anul 1996, România s-a confruntat cu cea mai mare epidemie de meningită West Nile din Europa. Virusul se transmite prin înțepătura de țânțar care s-a hrănit cu sânge de la un animal deja infectat.

La om, simptomele sunt: febră peste 38 de grade, dureri de cap, de gât, de mușchi și articulații, lipsa poftei de mâncare, greață, conjunctivită. Simptomele sunt asemănătoare cu cele ale gripei sezoniere, dar 1 din 150 de cazuri boala evoluează spre forme mai grave cum ar fi encefalită, poliomielită, meningită. Cei mai afectați sunt, de regulă, copiii și vârstnicii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net