Alertă de TBC într-o școală din Craiova! O profesoară ar fi infectat 40 de copii

Ultima actualizare:

    Ancheta epidemiologică la Şcoala Gimnazială nr. 32 “Alexandru Macedonski” din Craiova
Ancheta epidemiologică la Şcoala Gimnazială nr. 32 “Alexandru Macedonski” din Craiova

O anchetă epidemiologică a fost declanşată la o şcoală din Craiova după ce o profesoară care preda la clasele primare şi gimnaziale a fost diagnosticată cu TBC. Surse apropiate anchetei spun că 40 de elevi au fost depistaţi cu infecţie tuberculoasă şi li s-a recomandat internarea pentru analize suplimentare.

Ancheta epidemiologică s-a declanşat după ce un cadru didactic de la Şcoala Gimnazială nr. 32 “Alexandru Macedonski” din Craiova a fost diagnosticat cu tuberculoză pulmonară şi ganglionară, scrie news.ro.

Imediat după ce profesoara de limba engleză a prezentat actele medicale la şcoala unde preda la clasele primare şi gimnaziale a fost iniţiată o acţiune de testare a elevilor şi a cadrelor didactice pentru a se stabili dacă există altă persoană care să sufere de tuberculoză.

“S-a declanşat această anchetă în şcoală, toate cadrele didactice şi elevii au fost testaţi, aproximativ 300 de persoane, şi nu ni s-a transmis încă rezultatul final al analizelor de către conducerea unităţii medicale”, a declarat Nicoleta Liţoiu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj.

Profesoara este internată pentru tratament de specialitate. Conform unor surse apropiate anchetei, în urma investigaţiilor medicale derulate, 40 de elevi au fost depistaţi cu infecţie tuberculoasă, specialiştii Spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Craiova recomandând ca aceştia să se interneze în unitatea medicală pentru analize suplimentare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
facebook1 jpg
emil racovita colaj captura video jpg
Bronz - arsuri solare FOTO Shutterstock
62137595 jpg
fructe pexels jpg
biserica de la ersig adevarul ro jpg
avion pexels jpg
protest studenti gaza 2 768x576 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net