Alerta de coronavirus de la Spitalul Județean din Slatina după ce aici a fost tratat un pacient cu un deget tăiat

Ultima actualizare:

    Spitalul Județean de Urgență, Slatinafoto: SJU Olt
Spitalul Județean de Urgență, Slatinafoto: SJU Olt

Mai multe cadre mediale de la Spitalul de Urgență din Slatina au fost confirmate pozitiv la COVID -19 după ce au intrat în contact cu un pacient cu degetul tăiat. Conducerea unității sanitare a luat măsuri.

Iniţial, Spitalul de Urgenţă Slatina a anunţat 4 rezultate pozitive Covid – 19 pentru pacienţii internaţi în secţia Chirurgie Plastică. Ulterior, 32 de persoane, angajaţi ai secţiei Chirurgie Plastică şi ATI, care au intrat în contact cu pacienţii secţiei Chirurgie Plastică, confirmaţi Covid – 19, au fost testate. 28 de rezultate au fost negative şi 4 rezultate pozitive, la două asistente şi două infirmiere. Personalul medical din cadrul secţiei Chirurgie Plastică va fi retestat peste 7 zile.

Totul a început cu un bărbat în vârstă de 63 de ani, internat la 31 mai, care a prezentat febră în data de 5 iunie. Bărbatul s-a internat la SJU Slatina cu traumatism la un deget de la mâna stângă, fără simptome specifice COVID-19.

„Procedurile medicale şi tratamentele aplicate pacientului de către personalul secţiei Chirurgie Plastică au fost efectuate prin respectarea protocoalelor privind purtarea echipamentelor medicale. În data de 05.06.2020, pacientul a prezentat sindrom febril şi, conform protocoalelor medicale, a fost izolat într-un ”salon tampon” şi a fost testat COVID-19 în laboratorul SJU Slatina, rezultatul din data de 06.06.2020 fiind pozitiv”, se precizează într-un comunicat al spitalului, citat de DC news.

Conducerea spitalului a dispus apoi, testarea tuturor pacienţilor internaţi la secţia de chirurgie plastică, iar rezultatele analizelor au indicat încă trei cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Trei dintre pacienţi au fost mutaţi în corpul SJU Slatina, dedicat tratării patologiei Covid -19, iar cel de-al patrulea pacient a fost transferat la o unitate spitalicească-suport Covid-19.

Referitor la cadrele medicale din cadrul secţiei Chirurgie Plastică, acestea vor fi retestate peste 7 zile. De altfel, cu excepția celor care asigură derularea activității în cadrul secției, restul se află în izolare la domiciliu.

„Internările aferente Chirurgiei Plastice se fac exclusiv prin intermediul secţiei Chirurgie Generală sau se transferă către alte unităţi spitaliceşti. Accesul personalului în secţia Chirurgie Plastică se face folosind o ieşire separată, cu flux distinct de restul spitalului, iar comunicarea cu secţiile învecinate a fost blocată”, transmite Spitalul Judeţean Slatina.

Citește și: 

Un bărbat suspect de coronavirus a murit în curtea Spitalului Județean din Slatina

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net