Alegeri parlamentare 2016/ Primele probleme în secțiile de votare

Ultima actualizare:

    Echipajul a fost atacat în timp ce transporta victima pe targăfoto: Click!
Echipajul a fost atacat în timp ce transporta victima pe targăfoto: Click!

Poliția a fost nevoită să intervină în mai multe localități din țară, unde au fost înregistrate probleme în secțiile de votare.

  •  Galați. O femeie, operator pe calculator la secţia de votare 207 din municipiul Tecuci, urmează să fie înlocuită după ce a alunecat în toaletă, iar în urma căzăturii s-a lovit la cap. Procesul electoral nu a fost perturbat, întrucât deocamdată femeia încă lucrează, urmând să fie găsit un înlocuitor, pentru a putea fi transportată la spital. Cazul a fost raportat la Autoritatea Electorală Permanentă, care urmează să trimită un înlocuitor, scrie news.ro. 
  •  Vaslui. Locţiitorul preşedintelui unei secţii de votare din municipiul Bârlad a fost transportat cu ambulanţa la spital, duminică, 11 decembrie, la câteva ore de la deschiderea urnelor, în urma unei convulsii făcute în timp ce se afla în secţie. Procesul electoral a fost suspendat pe perioada în care bărbatul a primit îngrijiri medicale. Potrivit reprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui, bărbatul, în vârstă de 39 de ani, a făcut o convulsie în timp ce se afla, în calitate de membru, în secţia de votare nr. 96 din Bârlad, scrie news.ro.
  •  Iaşi. O femeie din localitatea ieşeană Voineşti, membră în comisia unei secţii de votare din localitate, a votat şi pentru soţul ei, scrie news.ro. Biroul Electoral Judeţean a sesizat Poliţia Judeţului Iaşi pentru vot multiplu. Femeia a spus că ar fi votat şi pentru soţul ei, care nu s-a putut deplasa la secţia de votare la care era arondat.
  •  Prahova. O ştampilă de vot a dispărut de la o secţie de votare din Ploieşti, cu numărul 115, incidentul fiind anunţat la Biroul Electoral Judeţean şi la Poliţie care a deschis o anchetă. Procesul electoral nu a fost afectat, scrie news.ro. În urma incidentului, Inspectoratul de Poliţie Judeţean a dechis o anchetă şi face verificări.

Tot în Ploiești, o femeie în vârstă de 35 de ani, operator pe calculator în secţia de votare 91, a ajuns la spital, după ce s-a accidentat când scaunul pe care stătea s-a rupt. Şi la Câmpina, un bărbat care face parte din biroul electoral al unei secţii de votare a fost dus la spital după ce a suferit un puseu de tensiune.

  •  Vrancea. Poliţia Vrancea face verificări după ce două persoane au fost prinse în timp ce încercau să voteze pentru a doua oară la scrutinul de duminică. Procesul electoral nu a fost afectat în niciciunul dintre cazuri. Primul incident a fost semnalat la o secţie din localitatea Odobeşti, judeţul Vrancea, unde în momentul în care buletinul unui cetăţean a fost scanat, softul instalat pe tableta din secţia de votare a anunţat că respectivul alegător trecuse deja pe la urne, scrie news.ro. Cel de-al doilea caz a fost semnalat într-o secţie de votare din Focşani. Un alegător care votase deja, a fost depistat că încearcă să voteze din nou. Potrivit reprezentanţilor Biroului Electoral Judeţean Vrancea, procesul electoral nu a fost întrerupt, însă au fost anunţate autorităţile, iar persoanele suspectate de tentativă de vot multiplu vor fi verificate de Poliţie.
  •  Hunedoara. Mai multe tablete prin care se face monitorizarea în timp real a alegerilor parlamentare au fost înlocuite după ce au prezentat probleme tehnice, între care două în judeţul Hunedoara şi una în judeţul Maramureş. Pentru remedierea oricărei probleme tehnice şi pentru înlocuirea tabletelor, aproximativ 700 de tehnicieni se află pe teren, duminică, pregătiţi să intervină.
  •  Buzău. Poliţia face verificări după ce într-o secţie de votare din localitatea Poşta Câlnău unde cele cinci ştampile cu menţiunea ”votat” au fost aruncate pe foc de către membrii comisiei, care au vrut să facă curat. Procesul de vot nu este însă afectat, fiind luate ştampile de la alte secţii.
  •  Timiş. O femeie de 62 de ani din oraşul Recaş, judeţul Timiş, s-a ales cu dosar penal după ce s-a prezentat ieri la secţia de votare având asupra ei două cărţi de identitate, între care una valabilă şi alta anulată.
image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net