Alegeri locale 2016. Robert Negoiță, primarul cu 83 de apartamente

Ultima actualizare:

    Primarul Robert Negoiță a ajus joi la DNA pentru a da declarațiifoto: arhiva personală
Primarul Robert Negoiță a ajus joi la DNA pentru a da declarațiifoto: arhiva personală

Edilul sectorului 3, Robert Negoiță, este urmărit penal pentru sustragerea de la plata Taxei pe Valoare Adăugată (TVA) pentru apartamentele pe care le-a vândut în calitate de acționar la o companie imobiliară, înainte de a fi primar. Pentru sustragerea de la plata TVA, Negoiță și-ar fi trecut pe persoană fizică apartamentele ridicate de compania pe care o deținea. Acum, Negoiță mai deține 83 de apartamente.

Declarația de avere a edilului sectorului 3 nu mai este la fel de stufoasă ca atunci când a fost ales în funcția de primar. Edilul a pierdut mare parte din apartamentele construite prin Domus Stil, însă deținute pe persoană fizică. Doar 83 de apartamente mai figurează în declarația de avere din anul 2015, în timp ce alte câteva zeci au fost deja executate silit de Fisc în contul unor datorii către bugetul de stat. În declarație, Negoiță recunoaște că are de achitat către ANAF suma de 236,67 de milioane de lei, datorie acumulată în perioada 2009-2014. Procurorii DNA au deschis urmărirea penală pe numele său pe motiv că s-a folosit de un tertip pentru a evita plata TVA pentru imobilele pe care le-a vândut: le-a trecut mai întâi pe persoană fizică și a obținut venituri din comercializarea lor pe care nu le-a declarat în vederea achitării TVA.

„Având în vedere că Negoiță Robert Sorin a luat măsuri active de comercializare a locuințelor construite în cele trei ansambluri rezidențiale prin mijloace similare unui prestator de servicii sau comerciant, activitatea pe care a desfășurat-o este calificată ca activitate economică, pentru care exista obligația plătirii de TVA către buget.Pentru a evita plata obligațiilor fiscale aferente veniturilor realizate, Negoiță Robert Sorin a folosit un procedeu ingenios prin care cheltuielile cu realizarea imobilelor, în nume propriu, au fost evidențiate contabil și declarate fiscal de societățile pe care le administra, însă veniturile nu au fost evidențiate. Prin urmare, raportat la cele trei ansambluri rezidențiale, Negoiță Robert Sorin nu a declarat activitatea economică prestată ca persoană impozabilă în scopuri de TVA.Astfel, deși imobilele „scriptic” au fost edificate de persoana fizică Negoiță Robert Sorin, după finalizare, acestea au fost prezentate, la toate târgurile imobiliare, drept ansamblurile rezidențiale aparținând unei din societățile la care acesta era acționar”, spun procurorii în nota de fundamentare.

Negoiță mai deține 31 de terenuri intravilane și agricole, patru case de locuit și are o serie de credite care depășesc 10 milioane de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net