Alegeri locale 2016. Robert Negoiță, la DNA pentru evaziune

Ultima actualizare:

    Primarul Robert Negoiță a ajus joi la DNA pentru a da declarațiifoto: arhiva personală
Primarul Robert Negoiță a ajus joi la DNA pentru a da declarațiifoto: arhiva personală

Primarul sectorului 3, Robert Negoiță, a ajuns la DNA unde este audiat într-un dosar de corupție. Edilul a fost citat în calitate de suspect, într-un dosar constituit în urma unei plângeri penale formulate de fostul președinte al ANAF Sorin Blejnar. Conform procurorilor, Negoiță e suspectat de evaziune fiscală.

UPDATE: Negoiță n-a plătit TVA de 77 de milioane de lei

Procurorii DNA îl acuză pe Robert Negoiță de un prejudiciu de 77 de milioane de lei, adus bugetului de stat prin neplata TVA. Iată acuzațiile: 

„În perioada 2005- 2009, prin folosirea resurselor societăților pe care le administra, suspectul Negoiță Robert Sorin a construit trei ansambluri rezidențiale compuse din imobile de locuit și locuri de parcare și a vândut, în nume propriu, un număr de 1.250 din aceste imobile, ascunzând activitatea economică desfășurată prin neînregistrarea ca persoană impozabilă în scopuri de TVA, nedeclararea și neachitarea către bugetul de stat a TVA în valoare de 77.148.021 lei.Concret, s-a stabilit că, în perioada 2005 – 2009, suspectul Negoiță Robert Sorin a construit, în vederea vânzării, 3 ansambluri rezidențiale formate din vile și blocuri de locuințe și locuri de parcare, situate în București, în orașul Voluntari și orașul Popești Leordeni.Începând din luna decembrie 2005, Negoiță Robert Sorin a început vânzarea imobilelor pe măsura finalizării acestora, fără a declara organelor fiscale teritoriale activitatea economică desfășurată și fără a achita obligațiile fiscale ce-i reveneau.În perioada 10.01.2006 – 13.07.2009, acesta a efectuat un număr de 1.250 de tranzacții imobiliare, constând în vânzări de construcții și teren aferent construcțiilor, activități din care a obținut venituri în sumă de 364.714.645 lei.

Robert Negoiță îngroașă rândurile primarilor din Capitală anchetați de DNA. În cazul său este vorba de o plângere formulată de Sorin Blejnar în anul 2009, înainte de a fi primar în sectorul 3. Conform DNA, Negoiță are calitate de suspect, însă deocamdată nu se cunosc acuzațiile. Primarul Robert Negoiță a fost acuzat în repetate rânduri că a cheltuit nejustificat banii primăriei pe lucrări inutile sau executate la suprapreț. Deocamdată DNA nu are un dosar care să vizeze fapte de corupție în timpul mandatului de primar”, se arată în comunicatul DNA.

„Dosarul nu are nici o legătură cu activitatea mea de primar, ci e de pe vremea când activam în domeniul privat. Sper să ajung în instanță ca să-mi pot dovedi nevinovăția”, a spus edilul sectorului 3 la ieșirea de la DNA.

Robert Negoiță a avut probleme cu Fiscul în 2011, când instituția fiscală i-a scos la vânzare 13 apartamente și șase locuri de parcare din complexul Confort City, pentru a recupera niște datorii pe care acesta le-a acumulat la bugetul de stat prin neplata TVA pentru tranzacțiile imobiliare pe care le-a efectuat între anii 2006-2008. ANAF a obținut atunci 366.000 de euro, fără TVA, din vânzarea la licitație a bunurilor actualului primar, deși datoria acestuia se ridica la peste 28 de milioane de euro.

Vom reveni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
kaufland jpg
images jpeg
sfantul mare mucenic iacob persul sfintii cuviosi natanael si pinufrie 158413 jpg
sare epsom jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net