Ajutoare pentru copiii românilor uciși de cutremur în Italia

Ultima actualizare:

    Cutremurul a durat  două minute şi  jumătate şi a avut  efecte dezastruoase  în localitatea Amatrice
Cutremurul a durat două minute şi jumătate şi a avut efecte dezastruoase în localitatea Amatrice

Emoție fără margini la ședința de Guvern de luni. Premierul Dacian Cioloș a anunțat că statul român va asigura ajutoare de urgență pentru copiii români rămași orfani în urma cutremurului din Italia. Executivul va aloca fonduri și pentru susținerea financiară a celor răniți, dar și pentru familiile românilor care acum își îngroapă rudele.

Guvernul va aproba o hotărâre în regim de urgență în vederea susținerii financiare a tuturor familiilor greu încercate de tragedia din Italia. Premierul Cioloș a precizat că printre cei care suferă cumplit acum se numără și copii ai românilor stabiliți în Peninsulă. „Avem un ajutor specific pe care îl propunem pentru copiii care au rămas orfani. Înţeleg că sunt astfel de situaţii – persoane care au fost acolo la muncă şi copiii lor au fost în România, vor primi un sprijin financiar din partea Guvernului”, a spus şeful Executivului, fără a preciza cuantumul ajutorului de stat. Pe lângă ajutorul financiar, familiile de români din Italia au mare nevoie de mângâiere și suport moral. Tragedia care le-a spulberat fericirea și șansa unei vieți mai bune nu se va șterge vreodată din sufletul lor.

Prim-ministrul Dacian Cioloș spune că se lucrează inclusiv la sprijinirea rudelor celor decedați care vor să facă deplasarea din România în Italia pentru a fi alături de cei dragi. El a spus că vor primi sprijin financiar şi familiile care au avut în Italia locuinţe în proprietate şi care au fost distruse în proporţie mai mare de 50%.

De asemenea, Cioloş a anunţat că Guvernul va acoperi cheltuielile de spitalizare pentru cei care sunt răniţi în spital în urma cutremurului din Italia şi care nu sunt incluşi în sistemul de asigurări sociale. Guvernul va adopta măsuri de sprijin şi pentru românii care au fost afectaţi de cutremurul din Italia şi care doresc să revină în ţară. „Vom asigura un sprijin financiar pentru cei care în urma catastrofei doresc să se întoarcă în ţară şi doresc să se reintegreze într-o activitate profesională”, a arătat prim-ministrul Cioloş, citat de Agerpres.

Un număr de 11 români și-au pierdut viața în urma seismului din 24 august din centrul Italiei. Alți șase sunt răniți și internați în Peninsulă, în vreme ce unul mai e dat dispărut. Aproape 300 de persoane și-au pierdut viața în urma seismului de 6,2 grade pe Richter.

image
image
image
image
image
image
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net