A ajuns fără voia lui călăuză în «jocul morţii»

Ultima actualizare:

    Bogdan Ghiţă a primit ameninţări după ce pe contul său de Facebook au apărut mesaje scrise de persoane necunoscute
Bogdan Ghiţă a primit ameninţări după ce pe contul său de Facebook au apărut mesaje scrise de persoane necunoscute

Jocul „Balena albastră” a băgat spaima în români, după ce cinci copii din Iaşi au ajuns la spital. Şi continuă să facă victime. De data asta, la Ploieşti, unde un tânăr de 19 ani s-a trezit ameninţat. Bogdan Ghiţă spune că i-a fost falsificat contul de Facebook, apoi de pe acesta a fost transmis un mesaj în care se menţiona că el este organizator al jocului criminal.

Isterie în toată regula! Asta a creat jocul „Balena albastră”, după ce peste 130 de copii din Rusia au murit din cauza lui. Şi la noi, aplicaţia ucigaşă a băgat, vineri, în spital cinci copii de 12 ani, din Iaşi. Aceştia au ajuns pe mâna medicilor după ce s-au auto-asfixiat, aşa cum le-a cerut „călăuza” din joc. 

Victimă a aplicaţiei a căzut şi Bogdan Ghiţă, din Ploieşti, un tânăr care este voluntar la Antidrog şi la Crucea Roşie. „Vineri după-amiază, am fost sunat de mai mulţi prieteni care mi-au spus că un site din Ploieşti a publicat un articol pe baza unei postări pe care eu aş fi făcut-o pe Facebook. Când am citit articolul, nu mi-a venit să cred ce mi se întâmplă. Am intrat pe Facebook şi mi-am dat seama că cineva mi-a clonat contul şi postează în numele meu. În mesajul respectiv, tinerii din Ploieşti erau îndemnaţi să se înscrie în jocul «Balena Albastră», iar eu mă ofeream să le fiu «călăuză». Acest lucru nu este adevărat! Persoanele care mă cunosc ştiu foarte bine că nu sunt şi nu voi fi niciodată adeptul unor astfel de provocări.

simeon stalpnicul png

De ce să te bagi în astfel de prostii?”, ne-a declarat Bogdan. Pagina clonată a fost ştearsă la scurt timp după ce mesajul cu pricina a fost publicat. De asemenea, imediat, Bogdan a făcut plângere la Poliţie, iar oamenii legii au deschis o anchetă în acest caz. Mai ales că pe contul fals i-a fost publicat şi numărul de telefon. Atunci a început adevăratul calvar, deoarece tânărul a fost sunat de diverse persoane. „Unii îmi spuneau că sunt criminal, alţii m-au înjurat şi m-au ameninţat. Au fost şi unii care îmi cereau să intru în cont ca să-i înscriu. O mare prostie! Le-am spus să-şi găsească alte preocupări care să nu-i distrugă”, a încheiat Bogdan.

Inventat în Rusia

Jocul online „Balena albastră” a fost înfiinţat în Rusia, unde are 200.000 de participanţi şi unde 130 de copii s-au sinucis. Presa rusă scrie că aplicaţia s-a răspândit în Ucraina, Belarus, Azerbaidjan, Letonia şi Kazahstan, România, Bulgaria şi Polonia. Săptămâna trecută, trei tineri din Chişinău au murit după ce s-au aruncat în gol de pe o clădire. În cadrul jocului, o aşa-numită călăuză le impune participanţilor să îndeplinească mai multe provocări care culminează cu sinuciderea. Se spune că doar aşa învingi jocul!

Avertizat să nu iasă din joc

Un alt caz cutremurător a apărut la Neamț. Lucian şi-a făcut cont pe platforma socială vk, la începutul lunii martie, după ce a aflat de „Balena Albastră”. Tânărul a anunţat că vrea să intre în joc şi a fost contactat de un străin, un utilizator cu numele Kylian bds, care i-a trimis 50 de sarcini. După ce tânărul i-a trimis ghidului său o fotografie cu îndeplinirea primei sarcini, şi-a închis contul. În scurt timp, a primit pe telefonul personal un mesaj de la un număr necunoscut, format din nouă cifre: „Dont try to escape”, (n.r. „Nu încerca să scapi”). „Niciodată nu am înţeles o chestie. Cum ai început jocul, el (n.r. ghidul) are deja toate detaliile tale, fără să spui tu ceva. Îţi află numărul de telefon şi totul despre tine”, a relatat tânărul, citat de adevarul.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net