Aici va merge Georgiana să se trateze de cancer

Ultima actualizare:

    Georgiana Selea, adolescenta de 16 ani, din Slatina, va face terapie cu protoni la Clinica Rinecker din Germania
Georgiana Selea, adolescenta de 16 ani, din Slatina, va face terapie cu protoni la Clinica Rinecker din Germania

Se apropie ziua în care Georgiana se va îmbarca în avion şi va pleca spre clinica din Germania pentru a scăpa de tumora care o chinuie de aproape doi ani. Banii pentru tratamentul cu protoni au fost deja viraţi în contul DSP Olt, dedicat fetei.

„Am primit de la Ministerul Sănătăţii, în contul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, pentru Georgiana Selea, 32.550 de euro, bani care vor acoperi atât terapia cu protoni, cât şi cazarea şi transportul pacientei. Clinica în care va beneficia de acest tratament este în Munchen, Germania, şi se numeşte Rinecker Proton Therapy Center. Urmează să facem o programare şi să transferăm banii în contul acesteia”, ne-a declarat Ramona Lesnic, reprezentantul DSP Olt care s-a ocupat de dosarul Georgianei. Ea ne-a mai spus că, înainte de a începe terapia, Georgiana va fi din nou evaluată din punct de vedere medical de către specialiştii germani.Georgiana a aflat, în urmă cu mai bine de un an, că are o tumoră la glanda hipofiză (n.r. glanda endocrină).


    „Acceleratorul de particule” este aparatul  „salvator” de la Clinica Rinecker. Protonii sunt iradiaţi în celulele canceroase, distrugându-le
„Acceleratorul de particule” este aparatul „salvator” de la Clinica Rinecker. Protonii sunt iradiaţi în celulele canceroase, distrugându-le

Imediat, copila a fost operată la Bucureşti, fiindu-i îndepărtată hipofiza. Însă i-a fost afectată vederea şi, cel mai grav, a rămas cu un rest tumoral. Ca să scape în totalitate de tumoră are nevoie de radioterapie cu protoni, tratament care nu se face la noi în ţară.

În acest tip de terapie revoluţionară, fasciculul de protoni ţinteşte precis zona afectată. Fasciculul se opreşte odată ce îşi atinge ţinta, adică celulele canceroase, ceea ce înseamnă că  efectele terapiei cu protoni sunt mult mai puţin dăunătoare pentru ţesutul din jur, ceea ce nu putem spune despre radioterapia convenţională, care are multe efecte adverse.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net