Aici se ridică cel mai mare spaţiu de distracţie din România

Ultima actualizare:

    Roata mare
Roata mare

Un adevărat oraş al distracţie în care poţi intra dimineaţa şi pleca seara, timp în care trăieşti senzaţii tari, emoţii, bucurii şi relaxare. Asta se pregăteşte acum în Parcul Tineretului din Capitală. Deocamdată lucrările sunt în toi, însă vor fi gata începând cu luna iunie.

Se lucrează de zor acum în Orăşelul Copiilor din Parcul Tineretului. Vor apărea în curând o mulţime de atracţii unicat în România, de la roller coaster pe apă, labirint al oglinzilor, tiroliană de 330 metri până la cel mai mare spaţiu de joacă indoor din ţară. Ai crede că acolo este acum un adevărat şantier, mult praf şi gălăgie. Nu e deloc aşa. Se lucrează, însă spaţiul e atât de mare, încât te poţi plimba în voie fără să te simţi agasat de excavatoare şi bormaşini. „Suprafaţa totală pe care se ridică acest orăşel al distracţiei este de 198.000 mp”, ne spune Alin Constantinescu, expert tehnic în domeniul parcurilor de distracţie, cel care se ocupă de motarea echipamentului. Ne face turul parcului, explicându-ne cum se va transforma fiecare loc. 

Roata Mare

Are 33 de metri înălţime şi 24 de gondole  cu o capacitate de 6 persoane fiecare. Oferă o panoramă asupra întregului parc.


    Roller coaster
Roller coaster

Roller coaster pe apă

Are o lungime de 75 de metri, se întinde pe 40 de metri lăţime şi ajunge la 14 metri înălţime. „Întreaga cale de rurale e de 630 de metri, trece şi prin apă, oferind senzaţii unice”, ne spune Alin Constantinescu.

Monorail

Este un trenuleţ suspendat la 4 metri compus din cabine sub formă de avion.


    Monorail
Monorail

Va fi cea mai lungă tiroliană din ţară

Are 330 de metri şi porneşte de la Orăşelul Copiilor şi ajunge la Parcul Lumea Copiilor. Unicat în România, pe această tiroliană se pot da două persoane simultan. Plecarea se va face de la o înălţime de 12 metri, iar viteza de coborâre ajunge până la 65 km/oră.


    De aici  porneşte  tiroliana
De aici porneşte tiroliana

Cel mai mare loc de joacă indoor din România, numit Mira Magica

Are 1.200 mp, are cele mai moderne echipamente, cu saltele, tobogane şi multe altele. 


    Loc de joacă
Loc de joacă

Labirintul de oglinzi Mirror Maze

Pe o suprafaţă de 100 mp, oglinzile dau senzaţia unui spaţiu de patru ori mai mare. E un labirint numai din oglinzi ce creează imaginea unei păduri.


    Acum, lucrările  sunt în toi
Acum, lucrările sunt în toi

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei sectorului 4, Cristian Zărescu, 50.000 de oameni intră în Parcului Tineretului, în weekend. Din acest motiv, municipalitatea a înfiinţat un cabinet medical în spaţiul fostei gări.

„E singului parc care are punct de prim ajutor cu medici.  De asemenea, e singurul parc care are sistem de hidranţi nou, astfel încât orice maşină de pompieri să poată alimenta. Am vrut să dăm un suflu nou acestui parc şi le-am cerut proprietarilor acelor locuri de joacă să-şi modernizeze aparatura pentru a le da avizul de amplasament de la primărie. Astfel, de luna viitoare, bucureştenii se vor putea bucura de echipamente noi la aceleaşi preţuri”, spune Cristi Zărescu.  


    Aşa va arăta  labirintul  de oglinzi
Aşa va arăta labirintul de oglinzi

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net