Aici găseşti un petic de plajă şi pentru tine!

Ultima actualizare:

    Fotografii: Blitz
Fotografii: Blitz

De multe ori ne dorim să ne reîntoarcem la natură. Departe de aglomeraţie, muzica ce răsună în boxe şi vânzători ambulanţi care mişună pe mai toate plajele. Încă mai avem locuri sălbatice, unde se aud doar strigătul pescăruşilor şi valurile care se izbesc de mal.

VADU. Eşti doar tu, marea şi aerul. Plaja din dreptul satului Vadu este considerată ultimul tărâm sălbatic al Mării Negre. Un loc destinat doar celor care vor linişte. Cu corturile după ei, turiştii sunt campaţi de-a lungul coastei.


    Vadu - Corturile fac  parte din peisaj
Vadu - Corturile fac parte din peisaj

Unii dintre ei au renunţat la costumul de baie şi lasă soarele să le acopere tot trupul. Ştiu că ochii nu sunt aţintiţi asupra lor, atâta vreme cât fiecare se bucură de un petic generos de nisip.


    Vadu - Nudiştii se simt în largul lor pe plaja încă sălbatică
Vadu - Nudiştii se simt în largul lor pe plaja încă sălbatică

Vadu se află în apropiere de Mamaia şi se ajunge cu maşina pe DJ 226 spre Istria, până în comuna Corbu, după care începe un drum prăfuit. Mergi minute bune până zăreşti la orizont linia de sfârşit a câmpului verde cu ierburi arse de soare, dincolo de care se află marea cea albastră.

Corbu. Dacă nu vrei să te aventurezi, te poţi opri pe plaja de la Corbu. Doar că locul şi-a cam pierdut ”virginitatea” de altădată.

simeon stalpnicul png

Este drept că nu răsună muzica, nu sunt şezlonguri şi nici terase zgomotoase, doar că plaja s-a populat. În weekend, turiştii se bronzau printre bărcile pescăreşti. Unii erau veniţi cu rulotele sau corturile, semn că au de gând să petreacă mai multe zile sub cerul liber. Alţii s-au mulţumit să-şi aşeze un cerceaf şi să se bucure de răsfăţul razelor de soare. 

TUZLA. Şi în sudul Litoralului ai natura de partea ta.


    Tuzla - Câţiva turişti au făcut  plajă aici în weekend
Tuzla - Câţiva turişti au făcut plajă aici în weekend

Plaja Tuzla, aflată lângă Eforie Sud, îţi oferă refugiul de vis: linişte absolută, nisip fin şi mare verde-albastră. Trecem pe lângă ea în fugă, în drumul spre staţiuni, fără să ştim ce pierdem. Chiar dacă drumul este destul de greoi, neasfaltat şi presărat cu gropi, în weekend, iubitorii de natură erau acolo. Nu eşti obligat să vii cu pacheţelul de acasă, pentru că există două terase pe plajă unde poţi lua masa.

Canicula va alterna cu ploi și vijelii

Regimul termic prognozat de către meteorologi pentru următoarele două săptămâni este unul oscilant, în care vor exista perioade cu valori termice de până la 34-35 de grade Celsius, dar şi intervale cu maxime de sub 29 de grade şi probabilitate de apariţie a ploilor. Zilele următoare se va răci în toată ţara, după care, spre finalul lunii temperatura va creşte, urmând ca la începutul lunii septembrie să se răcească uşor. La munte, până în data de 23 august, vremea se va răci, iar media maximelor se va situa în jurul valorii de 14 grade. Apoi, temperatura aerului va creşte uşor şi treptat, iar la mijlocul intervalului media valorilor diurne se va situa în jurul a 22 de grade. În cea de-a doua săptămână, temperaturile maxime vor fi în scădere uşoară, până la o medie în jurul a 18 grade. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net