Aici au umblat ca să dea semafoarele peste cap

Ultima actualizare:

    Persoane necunoscute  au umblat la dulapurile  de semaforizare din  faţa Policlinicii Titan
Persoane necunoscute au umblat la dulapurile de semaforizare din faţa Policlinicii Titan

Rea intenţie sau eroare umană? Aceasta este întrebarea la care poliţiştii trebuie să găsească răspuns, dar şi vinovaţi. Două zile la rând, pe 28 şi 29 decembrie, persoane suspecte au umblat la echipamentele de semaforizare din zona Policlinicii Titan din Capitală şi nu numai.

Anul 2018 s-a încheiat cu un scandal uriaş. Semafoarele din patru locuri din Bucureşti au luat-o razna, iar cei de la Primăria Generală au acuzat că totul a fost un atac pus la cale de persoane care cunosc foarte bine sistemul de semaforizare. Mai exact, pe 28 decembrie, semafoarele din faţa Policlinicii Titan au arătat verde atât pentru pietoni, cât şi pentru şoferi.

Semafoarele date  peste cap au pus  în pericol viaţa  pietonilor
Semafoarele date peste cap au pus în pericol viaţa pietonilor

Situaţia a fost remediată rapid, după care a doua zi în loc să urmeze ciclul de culori roşu-verde, stopul a rămas blocat pe culoarea galbenă. ”Sistemul a fost verificat din punct de vedere tehnic şi a fost exclusă varianta unei erori. Dacă echipele de intervenţie ale Companiei Municipale Management Trafic nu interveneau cu promptitudine exista un risc ridicat de accidente deosebit de grave”, au anunţat reprezentanţii Primăriei Capitalei. Aceştia sunt convinşi că în spatele acţiunii stă o mână criminală, pentru că dulapurile care conţin automatele de dirijare au fost deschise cu o cheie specială şi au fost introduse alte diagrame decât cele autorizate. 

Primăria Capitalei a arătat  în ce condiţii a preluat  echipamentele de  semaforizare de la UTI
Primăria Capitalei a arătat în ce condiţii a preluat echipamentele de semaforizare de la UTI

”Doar persoane specializate, care au cunoştinţele şi echipamentele necesare pot să acceseze automatele şi să modifice diagramele”, au precizat autorităţile. Se pare că la fel s-a petrecut şi în alte trei intersecţii din sectorul 2. Imediat a fost făcută plângere la Poliţie, iar oamenii legii au început ancheta. ”Au fost luate probe din mai multe locuri, inclusiv imagini de pe camerele de supraveghere din zonă. Există un cerc de suspecţi, dar nu a fost nimeni reţinut deocamdată”, ne-au declarat surse oficiale. Potrivit viceprimarului Aurelian Bădulescu, ar fi suspecte patru persoane, dintre care una ar fi lucrat în sistem. Timp de zece ani, de semaforizarea din Capitală s-a ocupat  compania UTI, dar Primăria a reziliat contractul la începutul lui 2018. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cirese piata slatina olt   foto alina mitran (6) jpeg
image
image
image
image
image
image
trandafiri, freepik jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
carte veche jpg
branza jpg
sebastian si roberta jpg
aeroport brasov jpg
foisorul de foc jpeg
vreme jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net