Aici afli cum vei arăta la bătrâneţe!

Ultima actualizare:

    Reporterul Click!  a testat aplicaţia  care te îmbătrâneşte Fotografii: Dorin Constanda
Reporterul Click! a testat aplicaţia care te îmbătrâneşte Fotografii: Dorin Constanda

Bătrâneţea ne sperie pe toţi. Apar ridurile, faţa se lasă şi devenim de nerecunoscut. Dacă eşti curios să afli cum vei arăta peste 50 de ani, există o “poartă spre viitor”. Reporterul Click! a trecut-o!

Timpul nu iartă pe nimeni. De la an la an ne transformăm. Dar ce-ai zice, dacă ţi-am spune că, deşi eşti în floarea vârstei, poţi să te vezi încărunţit. Timpul trece peste tine în doar câteva clipe şi se opreşte în anul 2066. Cei de la Casa Cesianu-Filipescu, din Capitală, au gândit un proiect unic în România: Muzeul Vârstelor. Aici, într-o cameră specială, dedicată trecerii dincolo de viaţă, există o aplicaţie inteligentă. Te fotografiezi pe o tabletă şi imediat apare proiectat chipul tău de peste 50 de ani. Reporterul Click! a experimentat “îmbătrânirea virtuală” şi a aflat cum va arăta la 85 de ani. Multe lucruri interesante, legate de dezvoltarea, schimbarea trăsăturilor şi a vieţii românilor din ultimele 300 de ani, le poţi afla dacă faci un tur.

Intrarea costă 5 lei


    Banii se ţineau pe  timpuri în săculeţi,  iar acum pe card
Banii se ţineau pe timpuri în săculeţi, iar acum pe card

În secolul XVI greutatea unei femei era, în medie, de 57 kg. Pe când, în secolul XX, a urcat la 65 kg. Sau că între secolele XVI şi XIX, înălţimea medie a bărbatului era de 1,68 metri, în secolul XX de 1,72, pe când în secolul XXI de 1,78 metri. În urma cu cinci secole, copii mureau până la 9 ani, iar adulţii trăiau cel mult 35 de ani. Cauzele erau loviturile, sifilisul şi tuberculoza. Mult mai târziu, vârsta deceselor a urcat la 50 de ani. În prezent, speranţa de viaţă e de 77 de ani. La Casa Cesianu sunt prezentate straiele vremii, mobilierul cu care-şi înfrumuseţau casele, dar şi evoluţia comunicării, a radioului, a iluminării şi a banilor. Specialiştii vorbesc şi despre viitor. Se previzionează că în următorii 100 de ani se va dezvolta specia robo sapiens, oamenii se vor hrăni doar cu lucruri sintetizate şi vor trăi într-o  realitate virtuală. Muzeul e deschis de miercuri până duminică, între orele 10.00-18.00, biletul costă 5 lei, iar cu reducere 2 lei. 


    Straie şi mobilier  din perioada 1920
Straie şi mobilier din perioada 1920


    A fost reconstituită o sală  de naşteri din perioada  1912, dar şi din prezent
A fost reconstituită o sală de naşteri din perioada 1912, dar şi din prezent

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cirese piata slatina olt   foto alina mitran (6) jpeg
image
image
image
image
image
image
carte veche jpg
branza jpg
sebastian si roberta jpg
aeroport brasov jpg
foisorul de foc jpeg
vreme jpg
artista 107 ani tatuaje vechi jpg
avion senegal raniti jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net