Ai grijă când pleci de acasă! Hoții sunt vigilenți

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Casele şi apartamentele sunt ținta hoților. O spun polițiştii, care anunță că ponderea cea mai mare a infracțiunilor o constituie furtul din locuințe. Asta, deşi numărul spargerilor a scăzut cu 11% anul trecut față de 2015. Pentru conştientizarea populației, Poliția Română a demarat, ieri, campania “Hoții sunt creativi, fii preventiv!”.

”Nu există un profil anume al spărgătorului. Te poți întâlni, spre exemplu, în scara blocului cu un domn la costum şi cu diplomat şi în interior să aibă scule pentru spargere. În ultima perioadă, hoții abordează metode ingenioase: se împrietenesc cu victima, spun că sunt reprezentanții unei instituții, de la deratizare sau că vor să cumpere un apartament în acel bloc şi ar vrea să vadă cum arată”, explică subcomisarul Sorin Stănică, de la IGPR.

Din aceeaşi sursă aflăm că 60% din furturi au loc prin efracție, restul fiind creativitate pură. În plus, infractorii profită de faptul că multe persoane pleacă de acasă şi lasă feresterele deschise sau stau peste noapte cu uşa deschisă. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
vreme jpg
artista 107 ani tatuaje vechi jpg
avion senegal raniti jpg
zapada transfagarasan jpg
ploaie jpg
tick 5477847 1280 jpg
casa la curte jpeg
furtuni ploi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net