Află cât mai ține canicula! Ce avertizează meteorologii

Ultima actualizare:

    Canicula în România se extinde pentru următoarele trei zileFoto: Click!
Canicula în România se extinde pentru următoarele trei zileFoto: Click!

Click! îți spune cât mai ține canicula. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de cod portocaliu pentru joi (30 iulie). Maximele termice vor atinge chiar și 40 de grade Celsius.

Cât mai ține canicula: miercuri (29 iulie) și joi (30) iulie, valul de căldurp se intensifică în toate regiunile sudice și estice, potrivit ANM. Temperaturile vor atinge 40 de grade Celsius.

În sudul Banatului, în Oltenia, în centrul și sudul Moldovei, în partea continentală a Dobrogei și în Muntenia, temperaturile maxime se vor situat  între 35-37 grade Cesius. Cât mai ține canicula: Indicele temperatură-umezeală (ITU) depășește pragul critic de 80 de unități, în această perioadă. În județele Teleorman, Dolj, Olt, Giurgiu, Călărași, Ilfov și municipul București, temperaturile vor atinge maxime de 38-39 grade Celsius. Izolat, se vor înregistra și temperaturi pe 40 de grae celsius. Cât mai ține canicula: disconfortul termic va fi foarte accentuat.

Cât mai ține canicula: instabilitate termică în nord și în centrul țării

Cât mai ține canicula: în după-amiaza zilei de joi, 30 iulie, instabilitatea atmosferică va fi extrem de accentuată, îndeosebi în centrul și nord-estul țării, precum și în regiunile montane. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, îndeosebi după-amiaza și noaptea, în zonele montane și submontane, în centrul și în nord-estul teritoriului. Local se vor semnala averse, însoțite de descărcări electrice. Izolat cantitățile de apă  vor fi însemnate și va cădea grindină. Cât mai ține canicula: Astfel de fenomene se vor semnala și pe arii mai restrânse și la cote mai reduse. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25-26 de grade, în Maramureș și în nordul extrem al Moldovei. În Câmpia Moldovei valorile maxime vor fi cuprinse între 38-39 grade Celsius, iar în Lunca Dunării este posibil ca temperaturile din termometre să atingă chiar și 40 de grade Celsius.  Cât mai ține canicula: Minimele termice se vor încadra, în general, între 15 și 23 de grade Celsius.

Cât mai ține canicula: în următoarele zile scad temperaturile

Cât mai ține canicula: valorile termice vor marca o scădere, vineri (31 iulie), față de intervalul precedent, la nivelul întregii țări. Cu toate acestea, în regiunile sudice vremea va fi în continuare călduroasă, iar izolat va fi caniculară. ANM avetizează cât mai ține canicula: cerul va fi variabil cu înnorări temporar accentuate, averse însoțite de descărcări electrice și de intensificări ale vântului de sucrtp durată, în zonele montane și submontane. Aceste fenomene vor fi semnalate local în centru și în este, apoi și în sudul teritoriului. Cât mai ține canicula: în restul zonelor, ploile se vor semnala pe spații mai mici. Temperaturile minime pentru 31 iulie vor fi cuprinse între 19-20 de grade Celsius, în nordul Moldovei, iar în sudul extrem al Munteniei vor fi 35-36 grade. Cât mai ține canicula: minimele termicice ating 19 grade Celsius pe litoral.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net