Afacere cu muşcate şi petunii. Tot ce trebuie să ştii pentru început

Ultima actualizare:

    Trebuie să amenajezi un spaţiu special pentru o afacere cu muşcate şi petuniifoto:123rf
Trebuie să amenajezi un spaţiu special pentru o afacere cu muşcate şi petuniifoto:123rf

Dacă vrei să începi o afacere cu muşcate şi petunii trebuie să ai în vedere anumiţi paşi. Aceste flori sunt o resursă regenerabilă şi nu ocupă mult spaţiu, însă au nevoie de îngrijire specială. Pentru a obţine profit trebuie să te documentezi despre ce presupune o astfel de afacere.

O afacere cu muşcate şi petunii presupune mai întâi documentarea. Petuniile sunt uşor de îngrijit, au multe culori, un parfum plăcut şi nu costă mult. Aceste flori sunt de două feluri: tufe şi curgătoare. Petuniile au următoarele culori: galben, vişiniu, violet, alb sau combinaţii diferite ale acestora. Trebuie să le oferi lumină şi să le uzi zilnic. Dacă nu sunt udate suficient se vor usca repede. 

Pentru o afacere cu muşcate şi petunii ai nevoie de spaţiu

Trebuie să amenajezi un spaţiu special pentru o afacere cu muşcate şi petunii. Ai nevoie de lumină şi pământ fertil. Pentru muşcate ai nevoie de ghivece cu diametre de câte 10,5 şi 12 cm. La început sunt puse în solar până ce vremea devine optimă pentru ele. Primăvara se scot afară. Petuniile au nevoie de un îngrăşământ special, bogat în potasiu. Toate uscăciunile se rup săptămânal pentru ca florile să se poată regenera.

Afacere cu muşcate şi petunii: cum să le îngrijeşti corect

Pentru ca o afacere cu muşcate şi petunii să meargă, trebuie să le îngrijeşti corect. Muşcatele au nevoie să fie ciupite, adică trebuie să le scurtezi ramurile, maxim o treime din lungimea totală. Ramurile alungite pot fi scurtate mai mult. Dacă faci acest lucru în mod regulat, muşcatelor le vor creşte muguri laterali şi tulpini noi, conform ParadisVerde.ro.

Afacere cu muşcate şi petunii: lumina este cea mai importantă

Pentru o afacere cu muşcate şi petunii ai nevoie de spaţii aerisite şi luminoase
Pentru o afacere cu muşcate şi petunii ai nevoie de spaţii aerisite şi luminoase

Pentru o afacere cu muşcate şi petunii ai nevoie de spaţii aerisite şi luminoase. Petuniile se înmulţesc prin seminţe, care se seamană la diferite perioade. Dacă vrei ca ele să înflorească în mai, trebuie să le plantezi încă din luna februarie.

În timpul plantării lor solul trebuie să fie umed. Petuniile se udă o dată pe zi, sau chiar o dată la două zile. Trebuie să ţii cont că petuniile cu flori mari sunt pretenţioase. Vârfurile lăstarilor se ciupesc atunci când planta are 10-15 cm.

Afacere cu muşcate şi petunii: fertilizarea 

Feltilizarea este un proces extrem de important într-o afacere cu muşcate şi petunii. Cel mai indicat este cumperi de la producătorii specalizaţi şi să utilizezi dozele recomandate de producător. Petuniile preferă un sol fertil şi bine drenat. Seminţele au nevoie de lumină, de aceea nu trebuie acoperite de pământ. Petuniile cu flori duble sunt greu de obţinut din seminţe, dar poţi cumpăra răsaduri. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net