Adrian Năstase se întoarce în închisoare?

Ultima actualizare:

UPDATE: Ora 10.31

Irina Jianu, fostul şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii, despre care se spune că ar fi  complicea lui Adrian Năstase, în dosarul Zambaccian a leşinat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Ea se afla în boxa acuzaţilor şi i s-a făcut rău chiar în timp ce fostul premier era audiat. Femeia a cerut să fie şi ea reaudiată de magistraţi în acest caz. La 30 martie 2012, Irina Jianu a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu executare.

Totul are  loc în cursul acestei dimineţi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, acolo unde are loc recursul.

Adrian Năstase se va  întâlni cu fostul consul al României în China, Ioan Paun, cel care l-a denunţat pe fostul premier. El l-a acuzat că în perioada 2002-2004 ar fi primit foloase necuvenite în valoare de aproximativ 630.000 de euro. 

Acestea constau în contravaloarea unor bunuri importate din China şi cheltuielile aferente acestor importuri, precum şi contravalorea unor lucrări efectuate la imobilele lui Năstase din localitatea Cornu şi din Bucureşti.

"Aici, la Înalta Curte, am venit până acum de 200 de ori. Vreau să lămuresc toate lucrurile. Mă pregătesc de foarte mult timp pentru audieri", a declarat Năstase, înainte să ajungă în faţa magistraţilor.

La audieri ar fi trebuit să ajungă şi Dana, soţia fostului premier, însă, ea nu a mai ajuns, din cauza faptului că "se simţea rău", după cum a anunţat chiar Adrian Năstase.

La 30 martie 2012, în acest dosar, Adrian Năstase a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj, fiind achitat pentru luare de mită.

Acesta a făcut recurs.

În cazul în care completul de cinci magistraţi îşi menţine senţinţa, fostul prim-ministru se va reîntoarce după gratii, cel puţin câteva luni, chiar dacă pedeapsa va fi contopită.

În 20 iunie 2012, Năstase a fost condamnat definitiv, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calităţii", în care a fost acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.

În 18 martie, Năstase a fost eliberat din penitenciar, după ce Tribunalul Bucureşti a admis cererea lui de eliberare condiţionată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net