Adrian Năstase, din nou la judecată

Ultima actualizare:

Dosarul a ajuns pe rolul instanţei supreme după ce procurorii au motivat recursul privind decizia din 30 martie 2012 dată de un complet de trei judecători, informează Mediafax.

În dosarul Zambaccian, Adrian Năstase a fost condamnat în 30 martie 2012 la trei ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj, fiind achitat pentru luare de mită.

Soţia fostului premier, Dana Năstase, a fost condamnată atunci tot la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru „participaţie improprie la folosirea de documente false la autoritatea vamală", fiind achitată pentru complicitate la luare de mită şi şantaj. Instanţa a mai dispus atunci ca Adrain şi Dana Năstase să se prezinte trimestrial la Serviciul de probaţiune, să raporteze schimbarea domiciliului şi să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă, arătând că nerespectarea obligaţiilor va duce la revocarea suspendării executării pedepsei.

Decizia din 30 martie 2012 a completului de trei judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a fost contestată la completul de cinci judecători, care urmează să judece din 8 aprilie recursul în dosarul Zambaccian.

În 20 iunie 2012, Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii", în care a fost acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.

În 18 martie, Adrian Năstase a fost eliberat din penitenciar, după ce Tribunalul Bucureşti a admis cererea lui de eliberare condiţionată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
crocodil australian shutterstock 105185141 jpg
image
image
image
image
image
image
where is the snowman in the picture jpg
trandafiri, freepik jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
carte veche jpg
branza jpg
sebastian si roberta jpg
aeroport brasov jpg
foisorul de foc jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net