Adolescenta dispărută acum o lună în Retezat a fost găsită moartă

Ultima actualizare:
La aproape o lună de la dispariţie, Daliana Rădoi (14 ani) a fost găsită moartă
La aproape o lună de la dispariţie, Daliana Rădoi (14 ani) a fost găsită moartă

Adolescenta din localitatea hunedoreană Aninoasa care a dispărut, în urmă cu mai bine de trei săptămâni, în Munţii Retezat, după ce a plecat dintr-o tabără, a fost găsită înecată, duminică dimineaţă, în lacul Gura Apei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Hunedoara, Bogdan Niţu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că doi pescari au observat, duminică dimineaţă, la coada lacului Gura Apei, un corp plutind. Ei au sesizat Poliţia, iar salvamontiştii, cu ajutorul unei bărci, au recuperat trupul neînsufleţit.

Niţu a precizat că este vorba despre adolescenta de 14 ani, Daliana Rădoi, dispărută în Munții Retezat, în 20 august.

"Nu există suspiciuni de comitere a vreunei fapte penale, nu au fost găsite urme de violenţă pe trupul fetei. Admitem în această fază moartea accidentală, medicii legişti hunedoreni au preluat trupul fetei şi vor stabili cauzele decesului", a declarat Niţu.

Fata a fost căutată mai mult timp de echipe formate din jandarmi montani, salvamontişti, poliţişti cu câini specializaţi, dar şi de scafandri, cu sonar, inclusiv în lacul Gura Apei.

Niţu a menţionat însă că atunci căutările nu au avut vreun rezultat, precizând că lacul are o adâncime de 92 de metri.

Adolescenta de 14 ani Daliana Rădoi a dispărut în 20 august, când mergea, alături de un grup de copii, într-o drumeţie spre Lacul Bucura din Munţii Retezat. Fata era instituționalizată în centrul de plasement din Lupeni și plecase într-o tabără de vară organizată de preotul parohiei Bărbăteni Lupeni, Cristian Olaru.


    La aproape o lună de la dispariţie, Daliana Rădoi (14 ani) a fost găsită moartă
La aproape o lună de la dispariţie, Daliana Rădoi (14 ani) a fost găsită moartă

"De şase ani duc copii din centrele de plasament în tabere şi excursii şi niciodată nu au fost incidente. Adolescenta a plecat voluntar din locul de campare din Poiana Pelegii. Şi-a luat cu ea rucsacul cu haine şi a plecat fără să o vadă nimeni. Ne-am dat seama relativ repede că lipseşte şi am căutat-o. Turiştii au văzut-o pe drumul către barajul Gura Apei. Cel mai probabil a luat-o vreo maşină şi a dus-o în oraş. Sper ca aşa să fie şi să o găsim teafără şi nevătămată", declara, după dispariția fetei, preotul Cristian Olaru.

Fata, care era din Aninoasa, a intrat în grija statului în condițiile în care mama sa este bolnavă, iar tatăl copilei nu este cunoscut. Astfel, adolescenta a locuit în apartamente familiale, apoi într-un centru de plasament din Lupeni. Ea mai avea în Aninoasa o mătuşă pe care uneori o vizita.

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net