Admitere la facultate 2016. La limbi străine sunt 75,9 pe un loc

Ultima actualizare:

    Astăzi, 25 iulie, este ultima zi de înscriere la Academia de PolițieFOTO: romaniatv.net
Astăzi, 25 iulie, este ultima zi de înscriere la Academia de PolițieFOTO: romaniatv.net

A început nebunia! Mii de absolvenți de liceu încep astăzi, 25 iulie, examenul de admitere în facultăți, iar alte mii stau la cozi uriașe pentru a se înscrie la universități și academii.

Profesorii universitari sunt îngrijorați. Sunt tot mai puțini absolvenți de liceu care promovează examenul de Bacalaureat, iar multe programe de studiu au fost închise din lipsă de studenți. Totuși, la cele mai mari instituții academice din țară se formează cozi la înscriere. La limbi moderne, în Capitală, sunt 75,9 pe un loc!

Au început examenele la Medicină

Peste 3200 de tineri susțin astăzi, 25 iulie, examenul de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. Sunt în medie 3 candidați pe loc, scrie digi24.ro.

La Facultatea de Medicină Dentară este cea mai mare concurență: cel puțin 4 candidați se bat pentru un loc la buget. Urmează Facultatea de Medicină, unde sunt peste 1900 de candidați pe 510 locuri, Facultatea de Moașe și Asistente Medicale, unde pe 170 de locuri se bat 384 de candidați, iar la Farmacie, este concurența cea mai mică: nici 2 candidați pe loc.

Celor 950 locuri finanțate de la buget, li se adaugă 470 de locuri cu taxă.

Anul acesta, 20 de premianți la olimpiadele naționale și internaționale de biologie, fizică și chimie au fost deja admiși fără a mai da examen.

Ceilalți candidați vor da un test scris care conține 100 de întrebări din biologie, fizică și chimie.

Examenul a început la ora 9.00 și durează două ore și jumătate.

Aglomerație la Poliție

Astăzi, 25 iulie, este ultima zi de înscriere la Academia de Poliție, iar numărul candidaților este uriaș. Până astăzi, s-au înscris circa 4.400 de candidați, pentru cele 640 de locuri finanţate de la buget şi 155 cu taxă, ceea ce înseamnă o concurenţă de 6,9 pe loc, scrie adevarul.ro.

Pentru că cererea a fost mare, cifra de şcolarizare a Academiei de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza” a crescut cu 184 de locuri, de la 611, în 2015, la 795 de locuri, în anul 2016. Până în acest moment, candidaţii au parcurs mai multe etape de selecţie, printre care evaluarea psihologică şi vizita medicală.

Concurenţa cea mai mare este, ca şi în anii trecuţi, la Facultatea de Poliţie, unde s-au înscris 2.735 de candidaţi înainte de Bacalaureat pentru cele 250 de locuri cu frecvenţă şi 50 de locuri cu frecvenţă redusă. Mai exact, concurenţa ar putea fi de 9,1 candidaţi pe un loc, însă numărul candidaţilor înscrişi va fi recalculat după centralizarea rezultatelor de la Bacalaureat, scrie adevarul.ro.

La Facultatea de Poliţie de Frontieră, pentru cele 80 de locuri au optat 518 absolvenţi de liceu, rezultând o concurenţă de 6,4 pe loc, iar la Facultatea de Jandarmi sunt 70 de locuri pentru care au optat 484 de candidaţi, concurenţa fiind de 6,9 pe loc.

În perioada 27 iulie - 3 august vor fi susţinute probele medicală şi sportivă, care sunt eliminatorii. Probele scrise vor fi susţinute în perioada 5-7 august.

Unul dintre cele mai mari avantaje pentru studenţii Academiei de Poliţie este că li se asigură cazarea şi masa pe perioada de pregătire, iar la absolvire, majoritatea au un loc de muncă asigurat în cadrul structurilor Ministerului Afac

Peste 20.000 de candidaţi şi-au depus dosarele în sesiunea din iulie pentru admiterea la studii de licenţă la facultăţile Universităţii din Bucureşti. Cele mai căutate specializări de aici sunt Limbi Moderne Aplicate (75,9 candidaţi pe loc), Administrarea Afacerilor şi Geografia Turismului (8,7 candidaţi pe loc).

ASE, 4,37 pe un loc

La Academia de Studii Economice s-au înscris peste 8.500 de candidaţi, concurenţa medie la buget fiind de 3,02 candidaţi pe loc. Cea mai mare concurenţă se înregistrează în domeniul Cibernetică economică, 8,43 de candidaţi pe loc. Concurenţa, în medie, este de 4,37 candidaţi pe loc, potrivit datelor statistice, scrie adevarul.ro.

La Geografia turismului, în acest an sunt 8,7 candidaţi pe loc.

La specializarea Administrarea Afacerilor din cadrul Facultăţii de Administraţie şi Afaceri sunt peste 8 candidaţi pe un loc.

Şi Facultatea de Biologie înregistrează creşteri în interesul absolvenţilor de liceu: la specializarea Biochimie există o concurenţă de 8,2 pe loc.

Care este concurenţa în ţară

IAŞI. Admiterea la universităţile de stat din Iaşi a atras peste 15.000 de candidaţi, scrie adevarul.ro. Specializările Drept, Economie şi Psihologie de la Universitatea „Al. I. Cuza“ au suscitat un interes sporit din partea candidaţilor. Mulţi absolvenţi de liceu şi-au depus dosarele la facultăţile de Agricultură şi de Medicină Veterinară. La UMF, pentru specializarea de Nutriţie şi Dietetică concurează 10 candidaţi pe loc, iar la Asistenţă Medicală sunt cinci candidaţi pe loc. Concurenţă sporită se înregistrează şi la specializările politehnice „automatică şi calculatoare“ şi „electronică“.

CLUJ. La Universitatea „Babeş-Bolyai“ şi-au depus dosarele 10.000 de candidaţi. Cele mai multe dosare depuse pentru studii la zi s-au înregistrat la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, Matematică şi Informatică, respectiv Litere, unde concurenţa este de 2-3 candidaţi/loc, scrie adevarul.ro.

CONSTANŢA. Cea mai mare concurenţă la Universitatea Ovidius se înregistrează la specializările cu profil medical. Oficialii estimează că în 2016 un loc „la buget“ este vânat, la fel ca şi în anii trecuţi, de 13-14 candidaţi, scrie adevarul.ro. Cele mai populare sunt „medicina dentară“ şi „medicina“, unde au fost scoase la concurs câte 50 de locuri. În ultimii ani, mulţi absolvenţi de liceu s-au înscris şi pentru specializarea Balneo-fiziokinetoterapie. La Academia Navală „Mircea cel Bătrân“ sunt scoase la concurs 851 de locuri.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net