Adio, domenii pe zeci de hectare, urmează «luxul» din închisoare

Ultima actualizare:

    Domeniul lui Liviu Luca din comuna  Păuleşti are 27.000 mp şi este  compus din opt clădiri, piscină  pe trei nivele, un parc şi un heliport
Domeniul lui Liviu Luca din comuna Păuleşti are 27.000 mp şi este compus din opt clădiri, piscină pe trei nivele, un parc şi un heliport

Adio, viaţă de boier! Liviu Luca va uita pentru o bună bucată de vreme de domeniul impresionant din comuna Păuleşti, Prahova, pentru că a fost trimis în spatele zidurilor înalte ale puşcăriei. Şi asta după ce judecătorii l-au condamnat definitiv, ieri, la şase ani de închisoare în dosarul devalizării Petromservice.

Vin ani grei pentru celebrul sindicalist Liviu Luca (62 de ani). Judecătorii Curţii de Apel au menţinut pedepsele date în 2014 în dosarul devalizării Petromservice. Liviu Luca rămâne cu pedeapsa de şase ani de închisoare cu executare, iar Sorin Ovidiu Vîntu (60 de ani) cu cea de şase ani şi două luni de închisoare.

simeon stalpnicul png

Şi asta după ce în septembrie 2012, Sorin Ovidiu Vîntu, Liviu Luca, Octavian Ţurcan şi foştii directori ai Petromservice Gheorghe Şupeală şi Zizi Anagnastopol au fost trimişi în judecată pentru spălare de bani şi delapidarea companiei, prejudiciul produs fiind de peste 83,5 milioane de euro. Iar Liviu Luca, inginer petrolist de meserie, a fost unul dintre cei care nu a putut să ţină ascuns faptul că a dat de bani. Sindicalistul şi-a construit un adevărat imperiu în comuna Păuleşti, din Prahova, întins pe 27.000 de metri pătraţi. Opt clădiri, care de care mai fastuoase au fost ridicate acolo, iar din peisaj nu lipseşte o piscină de dimensiuni olimpice, construită pe trei niveluri. În spatele vilelor a fost amenajat un parc, cu foişoare, care maschează discret un heliport. Întregul domeniu a fost estimat de experţii imobiliari la aproximativ 15 milioane de euro. Iar asta nu e tot! La 30 de kilometri depărtare, în localitatea Vărbila, Liviu Luca deţine un alt domeniu, care se întinde pe “doar” şase hectare. Acolo, Liviu Luca şi-a dorit un bazin piscicol, care ocupă două hectare. A amenajat mai multe foişoare şi pontoane pentru pescuit, a construit patru case, una dintre acestea având destinaţie de protocol.

Liviu Luca mai este cercetat în două dosare

Fostul lider sindical este la prima condamnare definitivă cu executare, dar mai are la activ şi alte procese. Anul trecut s-a pricopsit cu trei ani de închisoare pentru “folosire a autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite” şi ”fals în inscrisuri sub semnatură privată, comis pentru a ascunde o infracţiune asimilată celor de corupţie”, într-un dosar ce vizează fapte din perioada în care era prim-vicepreşedinte al CNSLR Frăţia. Decizia nu a fost definitivă şi a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti. În plus, din februarie 2016, este cercetat de DIICOTPloieşti într-un dosar în care este acuzat că şi-a însuşit în mod fraudulos fonduri din patrimoniul PSV Company pentru construirea domeniului de la Păuleşti. Era cercetat în stare de libertate şi probabil îl aşteaptă alţi ani grei de puşcărie şi în aceste cazuri. Până acum, Luca a ”testat” doar arestul preventiv. 

Vîntu a mai stat de două ori la închisoare

simeon stalpnicul png

Ba a stat după gratii ca simplu arestat preventiv, ba şi-a trăit viaţa de condamnat. Sorin Ovidiu Vîntu le-a încercat pe toate, astfel că decizia de ieri nu l-a îngenuncheat. Omul de afaceri a fost încarcerat în 21 mai 2012 şi eliberat la 1 mai 2013, din Penitenciarul Jilava, după ce a executat un an de închisoare pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă. Din 25 ianuarie 2013, celebrul milionar a ajuns, din nou, în acelaşi penitenciar, în dosarul în care era acuzat de favorizarea fostului director FNI, Nicolae Popa şi în care a primit o pedeapsă de doi ani. Popa  fusese condamnat în 2006, în legătură cu prăbuşirea FNI. Vîntu a fost eliberat condiţionat în 19 noiembrie 2014.  Şi îl mai pasc alţi ani grei de puşcărie, pe lângă cei primiţi ieri. În 9 februarie 2016, SOV a fost condamant la şase ani şi patru luni de închisoare în dosarul devalizării FNI. Decizia nu este definitivă. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net