Adevăratul criminal din cazul Țundrea, eliberat după doar cinci ani

Ultima actualizare:

    Gheorghe Avram nu a pătitmit prea mult pentru uciderea femeii
Gheorghe Avram nu a pătitmit prea mult pentru uciderea femeii

Încă o ”victorie”a justiției! Gheorghe Avram, adevăratul criminal din cazul Țundrea, a fost eliberat condiționat marți din Penitenciarul Târgu Jiu după ce a executat cinci ani din pedeapsa de 25 de ani de închisoare, stabilită în 2012. Cazul este considerat una dintre cele mai mari erori judiciare din istoria sistemului penal românesc, Marcel Ilie Țundrea, petrecând nevinovat 12 ani în închisoare pentru un omor făcut de fapt de Avram.

„Admite propunerea Comisiei pentru liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Târgu-Jiu de liberare condiţionată a condamnatului Avram Gheorghe, deţinut în Penitenciarul Târgu-Jiu. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Avram Gheorghe, aliat în executarea pedepsei de 25 ani închisoare”, a stabilit sec instanţa de judecată.

Gheorghe Avram a fost trimis în judecată în martie 2011, pentru uciderea minorei Mioara Gherasie, printr-un rechizitoriu întocmit de către procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justitție. În preambulul actului de inculpare, prezentat, la acea vreme, în premieră de site-ul luju.ro, se confirma grava eroare judiciară comisă în cazul Țundrea:“Condamnarea lui Țundrea Ilie Marcel pentru omorul săvârșit în data de 16.06.1992 asupra victimei Gherasie Mioara reprezintă cea mai mare eroare judiciară din istoria justiției române”.


    Marcel Ilie Țundrea a stat nevinovat în pușcărie 12 ani, unde a contractat o boală care i-a produs moartea
Marcel Ilie Țundrea a stat nevinovat în pușcărie 12 ani, unde a contractat o boală care i-a produs moartea

Țundrea a fost condamnat la 25 de ani de detenție, din care a efectuat 12 ani, fiind eliberat în 2004, ca urmare a promovării unei revizuiri și a fost achitat, ulterior, de instanțele de judecată. A murit după doar trei ani de când a pășit în libertate, din cauza unor afecțiuni contactate în pușcăriile din țară.

Recidivistul Avram a fost condamnat, definitiv, în septembrie 2013, la o pedeapsă de 25 de ani de închisoare, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a respins recursul formulat de acesta și a menținut astfel decizia Curții de Apel Craiova. După ce și-a petrecut ultimii 22 de ani aproape numai în spatele gratiilor pentru două crime, asasinul Gheorghe Avram adevăratul ucigaș în ”Cazul Țundrea”, a solicitat să fie eliberat condiționat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
florin piersic facebook jpg
image
image
image
image
image
image
crocodil pixabay jpg
2925A0F4 C385 4830 B11E 00CE28E4267F jpeg
Furtuna solara FOTO Shutterstock
mancare de tip fast food jpg
Alegeri FOTO Shutterstock jpg
alegerile europarlamentare jpg
tractor fermier pesticide tratament shutterstock 2243080773 jpg
canicula caldura furtuna vertizare foto shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net