Actorul Boris Petroff a murit. Împlinise 82 de ani acum două săptămâni

Ultima actualizare:

    Actorul Boris Petroff a murit la 82 de ani.
Actorul Boris Petroff a murit la 82 de ani.

Actirul Boris Petroff a murit joi, 18 noiembrie, la 82 de ani. În urmă cu două săptămâni își sărbătorise ziua de naștere. De câțiva ani, actorul cunoscut și pentru rolul lui Geppetto din “Pinocchio” trăia în Moroeni, județul Dâmbovița. “O personalitate complexă, un actor cu 100 de fețe”, este descris Boris Petroff de UNITER.

„Azi s-a stins Boris Petroff. Împlinise 82 de ani pe 4 noiembrie. Un artist desăvârşit, care şi-a dedicat zeci de ani din viaţă teatrului pentru copii. Un spirit ludic, mereu şugubăţ şi cu zâmbetul pe buze, plin de o vivacitate molipsitoare”, informează site-ul UNITER.

Boris Petroff a jucat 35 de ani rolul lui Geppetto din "Pinocchio" 

Debutul ca profesionist s-a făcut în 1964 la Teatrul de Stat din Oradea, actualul Teatru „Regina Maria”. Din 1966 până în 1974 a activat la Teatrul Tineretului Piatra Neamț, iar din 1974 până la pensionare a jucat pe scenele Teatrului „Ion Creangă” din București, Teatrului Evreiesc de Stat și Teatrului Nottara. A jucat peste 165 de roluri în piese din dramaturgia românească și universală, bucurându-și publicul în peste 4000 de reprezentații.A avut apariții în peste 20 de filme, având roluri secundare și episodice. De asemenea, a jucat în multe spectacole de teatru de televiziune, iar vocea lui ne-a bucurat în nenumărate spectacole de teatru radiofonic, a căror regie a și semnat-o uneori.Și-a încheiat activitatea pe scena Teatrului „Tony Bulandra” din Târgoviște.Dar rolul cu care s-a identificat și pe care l-a jucat timp de 35 de ani pe scena Teatrului „Ion Creangă” din București a fost Geppetto din „Pinocchio” de Carlo Collodi în regia lui Cornel Todea.În 2004 Boris Petroff a primit Premiul special UNITER pentru teatrul de copii. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net