Această fată a murit după ce a chiulit de la școală

Ultima actualizare:

    Ana Maria era elevă în clasa a X-a. Se pregăteaa să organizeze balul bobocilor (foto: Facebook)
Ana Maria era elevă în clasa a X-a. Se pregăteaa să organizeze balul bobocilor (foto: Facebook)

Tragedie fără margini în Săvârșin, județul Arad. O fată de 16 ani, de la Liceul Tehnologic din localitate, a murit azi dimineață în urma unui stop cardio-respirator. Tânăra fusese internată vineri în comă, după ce a fost lovită de o mașină pe marginea drumului, în timpul orelor. Adolescenta chiulise de la școală împreună cu două colege. Toate au ajuns la spital, însă ea nu și-a revenit după accident.

Ana Maria Jurj, elevă la Colegiul Tehnic din Săvârșin, a fost adusă vineri la Spitalul Județean Timișoara în comă de gradul patru. Celelalte două colege, care au fost transportate la Arad, aveau răni care nu le-au pus în pericol viața. Fetele au ajuns la Urgențe după ce au fost lovite de o mașină pe marginea drumului, în timp ce erau plimbate de trei băieți într-un cărucior. Se jucau. Tocmai chiuliseră de la ore și își propuseseră să facă ceva care să le scoată din starea de plictis. La un moment dat, un autoturism care circula pe sensul Arad - Deva şi care tracta o remorcă, pe care era aşezat un alt autoturism, a acroşat căruciorul şi le-a busculat pe cele trei fete. Ana Maria a fost transportată de urgență cu elicopterul la Timișoara. La Secţia de Neurochirurgie a fost operată de două ori pe creier, însă corpul ei a cedat în urma unui stop cardio-respirator, scrie news.ro.

Șoferul, în vârstă de 48 de ani, nu e cercetat în mod direct, însă Poliția a deschis un dosar penal in rem, pentru ucidere din culpă. În paralel cu ancheta poliției, Inspectoratul Școlar a demarat o investigație pentru a afla de ce nu se aflau la cursuri cele trei fete. Conform conducerii liceului, fetele au fost văzute în oraș în timpul orelor de către directorul școlii. Acesta declară că le-a cerut insistent să se întoarcă la ore, însă nu a reușit să le convingă.

„Le-am dojenit pentru faptul că au plecat fără permisiunea profesorilor. Fetele au iniţiat o acţiune de strângere de fonduri pentru balul bobocilor, fără coordonarea vreunui profesor, şi au plecat prin localitate cu un cărucior pentru a strânge cartoane şi hârtii pe care doreau să le valorifice la un centru de reciclare”, a declarat directorul Nicolae Vesa, pentru news.ro.

image
image
image
image
image
image
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net