Abuzul în serviciu, prioritatea ministrului de la Justiție

Ultima actualizare:

    Tudorel Toader se întoarce la Ministerul Justiției în forță
Tudorel Toader se întoarce la Ministerul Justiției în forță

Vor să revină în Guvern, deși au stabilit că au făcut parte dintr-un Cabinet slab. Printre miniștrii fără scrupule se află și și cel de la Justiție, Tudorel Toader. Se întoarce, iar prima lui grijă este să stabilească prag pentru abuzul în serviciu.

Acesta a declarat că astăzi va stabili graficul dezbaterilor publice pentru aplicarea deciziei CCR privind. ”Avem decizia publicată în Monitorul Oficial. Astăzi stabilesc graficul dezbaterilor publice privind modalitatea de aplicare a deciziei CCR privind abuzul în serviciu”, a anunţat Toader, citat de news.ro.

Întrebat cu cine va discuta pe acest subiect, demnitarul a răspuns: ”cu societatea civilă, cu profesioniştii dreptului, cu orice cetăţean care are un interes de a participa la aceste dezbateri pentru a găsi acel prag rezonabil pentru a face distincţia intre contravenţional şi penal”.

În ceea ce priveşte pragul valoric al pagubei în cazul abuzului în serviciu şi despre ce înseamnă ”rezonabil”, Toader a spus că ”pragurile rezonabile pot fi praguri diferite”, dar că nu are un prag pe care să-l scoată din buzunar. ”Nu excludem nimic din start, nu stabilim nimic din start”, a afirmat Toader.

Curtea Constituţională a obligat legiuitorul să impună un prag valoric în ceea ce priveşte infracţiunea de abuz în serviciu, susţinând nu este suficient să se constate că faptele incriminate aduc atingere valorii sociale ocrotite, ci această atingere trebuie să prezinte un anumit grad de intensitate, de gravitate, care să justifice sancţiunea penală.

Pe de altă parte, judecătoarea Livia Stanciu a precizat că CCR nu poate impune obligaţii legiuitorului deoarece Curţile Constituţionale nu fac politica legislativă, nu creează legi, ele doar asigură supremaţia Constituţiei în limitele competenţei date de legiuitorul constituant.

Ei ar putea scăpa de basma curată

Liviu Dragnea, Bombonica Dragnea, Gabriel Oprea, Elena Udrea, Ioana Băsescu, Titus Corlățean, Tiberiu Nițu, fostul procuror general, Marian Vanghelie, Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu, Dan Șova, Alina Bica, Laura Georgescu, președinta Consiliului Național al Audiovizualului, Aristotel Căncescu, Piedone, Ioan Oltean, dar și Sorin Oprescu se află pe lista scurtă a celor care au dosare penale pentru abuz în serviciu.

Mulți dintre ei ar putea să scape dacă pragul va fi stabilit în funcție de ”nevoile” unora dintre ei.     

image
image
image
image
image
image
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net