Abia în 2 săptămâni câştigăm ora pierdută duminică noaptea

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Vă bucuraţi că s-a lungit ziua? Ar trebui să vă faceţi probleme că aţi pierdut o oră se somn. Cel puţin aşa susţin cercetătorii britanici, care au arătat că ora pierdută se recuperează abia în 14 zile, când reuşim să ne reglăm bioritmul şi metabolismul.

La 26 martie, ora 1.00 noaptea, ceasurile au fost date înainte cu o oră. Astfel am pierdut o oră de somn. Duminică soarele a asfinţit mai târziu şi ziua ni s-a părut mai lungă. Însă conform unor studii realizate de-a lungul mai multor ani pe 23.000 de copii de 16 ani din Anglia, Australia, SUA, Danemarca, Estonia, Elveţia, Brazilia şi Portugalia s-a descoperit că în zilele de vară consumăm cu 20% mai multe calorii, îndeosebi când soarele apune după ora 21.00. În zilele următoare trecerii la ora de vară suntem buimaci, bezmetici, avem probleme de concentrare, suntem obosiţi şi cu toate astea părem mai energici.

Conform statisticilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, peste 25% din adulţi nu reuşesc să îşi recupereze ora lipsă de somn decât după 14 zile. „Schimbarea orei  îi afectează îndeosebi pe tinerii angajaţi cu vârste între 25 şi 45 de ani. Aceştia prezintă cu 15% riscuri mai mari de a face infarct sau atac cerebral în acest interval de adaptare la programul de vară”, a declarat, pentru “The Sun”, doctorul Nerina Ramlakhan, de la Universitatea din Leeds. Cel mai important interval de somn e între orele 2.00 şi 4.00. Pentru o bună calitate a somnului trebuie să avem grijă ca ziua să respectăm orele de masă şi să nu băgăm nimic în gură cu o oră înainte de a ne pune în pat. Pe perioada asta, lipsa de somn ne predispune la apariţia diabetului, bolilor cardiovasculare, metabolice şi  respectiv de o slăbire a sistemului imunitar. 

5 semne că nu te odihneşti destul

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net